1. Take-Two: 'Fortnite belemmert verkoop andere games niet'

Take-Two: 'Fortnite belemmert verkoop andere games niet'

Succes van de Free to Play-shooter zit niemand in de weg

De opkomst en populariteit van Fortnite zouden volgens sommige uitgevers in de game-industrie een enorm impact hebben op de verkoop van andere games. Toch vindt Take-Two-directeur Strauss Zelnick dat onzin, en is van mening dat Fortnite gebruikt wordt als excuus bij minder grote successen van andere titels.

De opkomst van free-to-play en battle royale-games hebben volgens Strauss Zelnick, de directeur van Take-Two Interactive, geen invloed op de game-industrie. Dit zegt hij tijdens de presentatie van Take-Two op de jaarlijkse Baird's Global Consume, Technology and Services-persconferentie. Zelnick zegt dat het ook nooit het geval zal zijn dat gratis spellen een effect hebben op de industrie, omdat deze totaal verschillend zijn dan andere titels. "Het succes van een spel heeft geen effect op het succes van andere games", aldus Zelnick.

Zelnick zegt regelmatig de vraag gesteld te krijgen of Fortnite een effect heeft op het succes van andere games. Dit is volgens hem echter niet het geval. Sterker nog, Zelnick is van mening dat Fortnite nooit de game-industrie of Take-Two heeft beïnvloed. "We hebben grote hits gehad sinds Fortnite op de markt is verschenen. Fortnite is namelijk anders dan onze titels, en onze titels zijn anders dan Fortnite." Hij maakt hierbij de vergelijking met films. "Als er geen films zijn die je wil zien, ga je geen films kijken. Maar als er meerdere films zijn die je wil zien, zoek je een manier om ze allemaal te kunnen bekijken", aldus Zelnick.

Fortnite

"Verdringt Fortnite andere titels? Totaal niet", vervolgt Zelnick zijn uitleg. Hij vindt dat sommige bedrijven Fortnite te makkelijk gebruiken als excuus voor het mindere succes van hun eigen titels. Als een game goed is, zal deze volgens Zelnick vanzelf succesvol worden. "Breng iets goeds uit in entertainment, en mensen zullen het de waardering geven dat het verdiend".

Dit artikel delen

Over de auteur

Ralph van Dodewaard Redacteur bij Gamer.nl en de tafeltenniskoning op de redactie.

Reacties

 • Onzin. Verkoop van andere games word zeker wel belemmerd door Fortnite.
  Ik werk in een gamewinkel en in plaats van dat een jongetje een nieuwe game uitkiest van zijn verjaardagsgeld wilt hij 100 euro aan vbucks… Wij merken het heel goed helaas.
 • @GameM

  wow! nou dat is niet echt goed nieuws ofzo
 • @GameM
  Heb je voor dat geld toch vijf skins. Wat een koopje!
 • @GameM of de andere games zijn gewoon slecht. Dat jongetje is wel 12 plus toch?
 • @GameM

  Dan is de vraag, zou dat kind andere games hebben gespeeld/gekocht als er geen Fortnite was?
  En ligt ook misschien aan het "nu geld nu kopen"-methode van sommige kinderen, en dus niet willen wachten tot een game die zij willen uit is.
 • Natuurlijk heeft dit impact. Mensen willen alleen nog maar gratis games en 15€ digitale T-shirts.

  Een game van meer dan 0.99€ wordt verwijderd uit het bestaansrecht.
 • Je moet echt breinloos zijn om deze strontgame te spelen 🤢🤢🤢

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren