1. Take-Two: 'Gamers zijn klaar voor games van 70 dollar'

Take-Two: 'Gamers zijn klaar voor games van 70 dollar'

Sommige next-gen games kosten op release al 80 euro

Take-Two Interactive-CEO Strauss Zelnick meent dat gamers bereid zijn om tegenwoordig 70 dollar voor games neer te leggen.

Dat meldt hij tijdens een vragensessie op de Morgan Stanley Technology, Media & Telecom Conference. "We bieden een reeks uitzonderlijke ervaringen met veel herspeelbaarheid. De vorige prijsstijging in de VS was in 2005-2006. Dus we denken dat consumenten er klaar voor zijn."

Zelnick had het specifiek over de prijsstijging van next-gen games in de VS naar 70 dollar. In Europa vertaalt zich dit naar enkele games die voor 80 euro in plaats van de gebruikelijke 70 euro te koop zijn op PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

Niet alle games op de nieuwe consoles kosten 80 euro. Zelnick liet ook weten dat Take-Two het per gamerelease bekijkt en dat dus niet alle games voor dit volledige bedrag te koop worden gezet.

Zelnick liet in dezelfde vragensessie ook weten dat de aankomende Grand Theft Auto 5-overzetting op PlayStation 5 en Xbox Series X en S geen simpele remaster wordt. Of dat betekent dat de game ook voor 80 euro te koop komt te staan, is niet bekend.

Grand Theft Auto 5

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Zou ik wel doen, maar dan wel zonder DLC en met gratis content updates.
    Waar veel games tegenwoordig wel naartoe bewegen, dus dat is wel fijn.

    Voor de mensen die het niet weten: $70 is de prijs zonder belastingen :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren