1. Take-Two wil Codemasters kopen

Take-Two wil Codemasters kopen

Codemasters gaat akkoord bij een bod van Take-Two

Take-Two Interactive is van plan om Codemasters te kopen.

Dat hebben beide bedrijven officieel bevestigd. Het moederbedrijf van Rockstar Games en 2K Games laat weten dat het de Engelse uitgever en ontwikkelaar Codemasters in zijn geheel wil overnemen. Volgens berichten gaat het om zo'n 739 miljoen Britse pond - omgerekend zo'n 819 miljoen euro. Een kwart zou in cash worden betaald, de rest zou via aandelen gaan.

Codemasters heeft aangegeven dat wanneer Take-Two een bod doet, bestuursleden alle aandeelhouders verzoeken het aanbod aan te nemen. Het is dus waarschijnlijk dat de aankoop doorgaat.

In het persbericht laat Take-Two weten dat het gelooft dat de combinatie tussen de twee uitgevers, twee entertainmentportfolio's van wereldklasse samenvoegt. Codemasters is specifiek gespecialiseerd in het racegenre, met franchises zoals F1, Dirt en Project Cars. Take-Two heeft met Rockstar Games de Grand Theft Auto- en Red Dead Redemption-franchises in handen, en met 2K Games onder andere de NBA 2K-, Borderlands- en Mafia-spellen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Dat ze maar vlug zijn dan, straks is microsoft hun voor.
  • Mocht dit gebeuren hoop ik niet dat de meeste racegames dan microtransacties gebeuren gaat worden. Zo hebben ze bijvoorbeeld NBA 2K ookal verziekt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren