1. Take-Two heeft mogelijk Red Dead-lekker gevraagd te stoppen

Take-Two heeft mogelijk Red Dead-lekker gevraagd te stoppen

De lekker heeft hiermee ingestemd

Een bekende lekker van Rockstar Games geruchten, Yan2295, heeft aangegeven op Twitter dat hij geen geruchten meer naar buiten zal brengen, omdat Take-Two dat van hem gevraagd heeft. Kortgeleden lekte hij nog informatie over een pc-versie van Red Dead Redemption 2.

De ogenschijnlijke insider bij Rockstar, die op dit moment ruim zestigduizend volgers heeft op Twitter, bevestigde eerder dat Red Dead Redemption 2 sowieso naar pc zou komen. Hij gaf aan dat de game, de laatste keer dat hij er iets over hoorde, begin juli uit zou komen. Dit vertelde hij in een podcast, waarin hij inging op hoe hij is begonnen en hoe hij is gekomen waar hij nu is. Hij heeft echter vandaag op Twitter geplaatst dat hij stopt met het uitbrengen van geruchten, omdat Take-Two dat van hem gevraagd zou hebben. “Ik heb altijd gezegd dat ik zou stoppen met nieuws lekken als Rockstar daarnaar zou vragen. Take-Two heeft me hieraan gehouden en heeft inderdaad gevraagd of ik wil stoppen. Hiermee heb ik ingestemd”, aldus Yan2295.

Yan2295 is echter niet de enige lekker. Een Reddit-gebruiker, die beweerde een bekende 4Chan-lekker te zijn, gaf ook aan dat de pc-versie 22 april aangekondigd zou worden en 9 juli zou lanceren. Dit bleek echter niet waar te zijn.

Sowieso komt er genoeg naar buiten over een pc-versie van de game. Zo gaf Nan Ma, CEO en oprichter van Future Immersive, op zijn LinkedIn-pagina aan dat hij aan de pc-versie van Red Dead Redemption heeft gewerkt. Op dit moment is de functie verwijderd, maar er zijn wel screenshots van gemaakt.

rdr 2

Dit is niet de eerste keer dat iemand op een cv beweert aan de pc-versie van Red Dead Redemption 2 te hebben gewerkt. Eerder zette een programmeur ook al de ontwikkeling van de game tussen zijn functies. Ook hier stond vermeld dat Red Dead Redemption 2 ook voor pc was. Bij de afbeelding met ‘bewijs’ is echter geen naam te vinden. Daarnaast kan het maar al te goed een typefoutje zijn.

rdr2

Daarnaast zijn dataminers er ook achtergekomen dat in de data van de Red Dead Redemption 2 companion app een pc-versie genoemd wordt. De miners hebben alle code doorspit en kwamen code tegen die een pc-versie noemt. Ze hebben ook code gevonden waarin Oculus wordt genoemd. Alle code is hier te vinden.

Ten slotte stond de pc-versie van de game eerder al op een Duitse mediamarkt. Er is veel aanleiding om te denken dat er sowieso een pc-versie aankomt, maar Rockstar heeft nog niks bevestigd, dus zeker weten kunnen we niet. Wel heeft de CEO van uitgever Take Two, Strauss Zelnick, gereageerd op de vraag of Red Dead Redemption 2 naar de pc kwam. "We laten onze labels uitspraken doen over wat eraan komt. Die aankondigingen laten we bij hen", aldus Zelnick. Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Red Dead Redemption 2? Houd dan deze pagina in de gaten.

mediamarkt rdr

"Zelden deed een ogenschijnlijk niche game (iets met cowboys en paarden) zoveel harten sneller kloppen als Red Dead Redemption. En nu ontwikkelaar en uitgever Rockstar acht jaar later komt met het vervolg, zijn de verwachtingen enorm hoog. Na meer dan zestig uur te paard, te voet en te wagen kunnen we gelukkig stellen dat die verwachtingen worden waargemaakt. En dan hebben we nog niet eens alles gezien", is wat Dennis Mons over de game zei in zijn review. Benieuwd naar de rest? Check hem snel hier!

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Deze titel moest ik een paar keer lezen :P
  • @benjaminben
    Anders ik wel haha

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren