1. Take-Two acht kans op een GTA-film klein

Take-Two acht kans op een GTA-film klein

Bedrijf wil volledige creatieve controle

Take-Two Interactive-CEO Strauss Zelnick zegt dat hij de kans op een GTA-film klein acht. Dat heeft vooral te maken met het gebrek aan expertise op dat gebied.

“Onderdeel daarvan is, als we zoiets zouden doen, dan zouden we volledige creatieve controle willen om GTA neer te zetten zoals we willen – en dat zou betekenen dat we de film moeten financieren”, zegt Zelnick. “We hebben het budget om dat te doen, maar we hebben niet de expertise omdat dat slechts een handvol mensen bij Take-Two in de filmindustrie heeft gewerkt. Ik ben daar een van, maar dat is niet ons beroep.”

Zelnick zegt daarbij dat hij de ‘meest waardevolle IP ter wereld’ niet uit handen wil geven, hoe getalenteerd een filmmaker ook is. Volgens hem is het bezitten en controle hebben over een merk essentieel voor succes.

Hoewel een GTA-film dus waarschijnlijk niet gemaakt zal worden, is Zelnick geen onbekende van de filmindustrie. In de jaren 80 was hij vicepresident van Columbia Pictures en ook was hij bijna vier jaar CEO van Twentieth Century Fox.

GTA5

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren