1. Update: Take-Two ontkracht geruchten over GTA 6-releasedatum

Update: Take-Two ontkracht geruchten over GTA 6-releasedatum

Weer terug bij af

Een hint naar de releasedatum van Grand Theft Auto 6 is ontkracht door Take-Two. Het moederbedrijf achter Rockstar Games meldt dat de genoemde marketingkosten geen indicatie zijn voor een releaseperiode voor GTA 6.

Gisteren leek het even erop dat GTA 6 uit zou komen tussen 1 april 2023 en 31 maart 2024. In een jaarlijkse weergave van het marketingbudget (de 10-K SEC-filing) van GTA-uitgever Take-Two Interactive was namelijk een flinke stijging van budget tijdens die periode te zien. Omdat eerder bij Red Dead Redemption 2 er ook al een groter marketingbudget was, werd dit opgevat als een hint naar de releasedatum, maar nu maakt Take-Two duidelijk dat het hier niet om de nieuwe GTA gaat.

Het marketingbudget heeft volgens de uitgever enkel betrekking op de externe bedrijven van Take-Two. GTA 6 wordt gemaakt door Rockstar Games Studio, een interne studio van Take-Two, en heeft daarom niets met de 10-K SEC-filing te maken. Het originele bericht is hieronder te lezen.

Take-Two heeft geen verdere details over de release van Grand Theft Auto 6 gedeeld.

Origineel bericht:Take-Two Interactive is wellicht van plan om Grand Theft Auto 6 in 2023 of begin 2024 te lanceren.

De uitgever heeft namelijk gemeld hoeveel marketingbudget het per jaar wil gebruiken. Dit toont het bedrijf elk jaar in een 10-K SEC-filing. Het bedrijf is van plan om in het fiscale jaar 2024, dat loopt van 1 april 2023 tot 31 maart 2024, 89,2 miljoen dollar aan marketinggeld uit te geven - meer dan het dubbele van andere jaren.

Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat een aanzienlijk gedeelte van dit geld bestemd is voor de marketing van Grand Theft Auto 6. Hoewel dit niet officieel bevestigd is, is op deze manier eerder al de releaseperiode van Red Dead Redemption 2 achterhaald. Natuurlijk blijft het daarnaast ook mogelijk dat de release van Grand Theft Auto 6 wordt uitgesteld. Het hoge marketingbedrag stond vorig jaar nog voor fiscaal jaar 2023 gepland, dus waarschijnlijk is het spel intern al een keer van releaseperiode verschoven.

Vooralsnog heeft Rockstar nog niet officieel Grand Theft Auto 6 aangekondigd of onthuld. Er is dan ook nog niets bekend over het spel, al lijkt het gezien de mogelijke releaseperiode waarschijnlijk dat de game op de volgende generatie consoles verschijnt. Ook gaan er geruchten dat spelers in het spel terugkeren naar Vice City.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • is wel laat of ligt dat aan mij je zou denken dat ze er allang mee bezig zijn
 • @djodjo

  Tja dan na 4jaar kun je de remaster uitbrengen voor op de ps6 lol….
 • Dat is bijna 10 jaar na GTA V :O
 • @Krimson Sinister
  Ik dacht in eerste instantie dat er best wat tijd tussen de vorige delen zat, maar 10 jaar is inderdaad absurd lang. Zegt misschien wat over het grote succes van GTA V. Een beetje het "World of Warcraft effect". Waarom een nieuw deel maken als je gigantisch veel inkomsten haalt uit je huidige game.
  Even een opsomming van releases:
  GTA: 1997
  GTA II: 1999
  GTA III: 2001
  GTA Vice City: 2002
  GTA San Andreas: 2004
  GTA IV: 2008
  GTA V: 2013
  GTA VI: ~2023!
 • @Gaaiz wow nu je dit laat zien, zit er idd veel tijd tussen zeg. Kreeg altijd het idee dat het ieder keer wel een tijdje duurde voor een nieuwe deel maar het bleek vroeger behoorlijk mee te vallen.
 • @Gaaiz

  Vanaf GTA III is er iedere generatie een genummerde GTA uitgekomen, GTA V was iets vroeger.
  Ik denk dat ze die trend gewoon aan willen houden.
  Al publiceert Rockstar al jarenlang weinig games.
 • Volgens mij had iedereen wel verwacht dat de game dit najaar uit zou komen vanwege de nieuwe generatie consoles. Is dat even een hard gelach zo.
 • @Snafu9

  Rockstar had aangegeven zolang de trumpinator nog president is zou er geen nieuwe game uitkomen. Ze hadden alles op rdr gezet.

  Das echter niet de cash cow die ze dachten dat het zou worden dus vandaar de game dan uitbrengen.
 • @Snafu9 Zijn er echt mensen die dit najaar dachten? Mijn gok zelf was 2022 maar dit lijkt dus nog wat langer te worden. 10 miss zelfs 11 jaar tussen 5 en 6, bizar lang maar ja ik begrijp Take Two wel als deeltje 5 nog steeds bergen met geld binnenharkt.
 • @Real13
  Veel mensen zien GTA wel uitkomen als de nieuwe console komt om zowel op PS4 als PS5 goed te scoren en datzelfde geldt voor de Xbox. Ik vind het niet heel erg dat we zo lang moeten wachten hoor denk dat het de game alleen maar ten goede komt. Ook denk ik dat de ontwikkeling van de spellen steeds langer duurt omdat er ook steeds meer mogelijk is.
 • @Snafu9
  Dan zou GTA 5 op drie generaties te spelen zijn, best apart. Normaliter zijn daar meerdere remakes/remasters voor nodig.
 • Denk dat ze gewoon een patch gaan uitbrengen voor de Xbox Sx en ps5 net zoals vorige generatie en gaan komen met een nieuwe ip voordat ze gta 6 uitbrengen.

  Hoop zelf op een nieuwe warriors game.
 • Ben net weer bezig met GTAV, dus van mij mag het even wat langer duren. :-)
 • Waarom zouden ze een nieuwe game uitbrengen als ze nog genoeg geld kunnen binnenharken met GTA V online zonder iets te doen.
 • Dus we kunnen geen games van Take Two verwachten tussen nu en maart 2021, jammer.
 • Dit genre ben ik inmiddels een beetje beu. Ik zal deze game geheid kopen, maar niet met het enthousiasme waarop ik ooit GTA 3 of VC heb aangeschaft. Inmiddels heb ik die games + Just Cause 1 en 2 kapot gespeeld. Het blijft toch meer van hetzelfde. Dit is bij heel veel genres zo (open-wereld RPG's, Race-games, farming sims) maar op één of andere manier is het open-wereld genre van GTA iets dat mij niet langer meer zo trekt. Heel erg seen-this-done-that gevoel had ik tijdens het spelen van GTA V. Dit vervolg mag dus van mij gerust uitblijven, wie weet dat ik tegen die tijd wel weer zin aan een dergelijke game heb.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren