1. 'Talloze' cloudgames naar Nintendo Switch

'Talloze' cloudgames naar Nintendo Switch

Ubitus werkt samen met 'vooraanstaande' ontwikkelaars

Er zijn meer cloudgames onderweg naar de Nintendo Switch. Dat laat ontwikkelaar Ubitus weten aan Business Insider.

Deze week bracht Ubitus Control Ultimate Edition, in samenwerking met 505 Games, naar de Nintendo Switch. Volgens CEO Wesley Kuo werkt het bedrijf met 'talloze vooraanstaande ontwikkelaars' cloudgames naar de Nintendo Switch te brengen.

Het Taiwanese bedrijf levert software development kits aan uitgevers om eenvoudiger grote games te streamen naar telefoons, tablets en de Nintendo Switch. Eerder voorzag het titels als Resident Evil 7 van een cloudversie in Japan en werkt het momenteel ook aan Hitman 3 voor de Switch.

Control Ultimate Edition is grofweg 15 minuten gratis te proberen in de Nintendo eShop en kent een prestatiemodus en een kwaliteitsmodus die ray-tracing ondersteunt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Zoals ik eerder heb aangegeven is het een leuk idee, alleen de beperkingen van de console kunnen een issue zijn.
 • @Liquidshake

  Vooral voor de Switch Lite met de normale Switch kan je tenminste nog bekabelen om op het internet te komen.
 • Ben benieuwd echter vind ik dit wel het beste werken voor de normale Switch die kan je namelijk via kabel op het internet zetten en dat kan dus niet met de Switch Lite daarvoor kan je alleen via WiFi en dat werkt niet altijd optimaal. Soms geen problemen met Control en soms heel veel lag (met de lite).
 • Ik heb de control demo 2 keer gespeeld in handheld mode en het runde geweldig. Heeft mij wel overtuigd dat cloud gaming echt kan werken.

  Het enige probleem dat ik ermee heb is de pricing. 40 euro voor iets dat je niet download en afhankelijk bent dus van servers van anderen heb ik moeite mee. Cloud is geweldig voor een service met een maandelijks bedrag voor meerdere games. Maar dit vind ik toch echt te duur.

  Dus ik zou zeggen kom maar met een x cloud, gamepass of een switch premium online. Maar zoals nu dat je 40 euro neertelde om soort van een game te huren is niet het juiste model imo.

  Maar ach. Het zit nog in de kinderschoenen en dit is een mooi bewijs dat cloud gaming prima werkt op de switch. Nu nog zoeken naar iets dat commercieel ook aantrekkelijk is.
 • Waar zijn de mensen die steeds zaten te zeiken dat cloud gaming moet uitsterven? Zoals ik al zei, dit is de toekomst.
 • @LosPilotas
  Uitsterven heb ik zelf nooit gezegd, maar ik zie het nog steeds niet als alternatief. Het is leuk om even een game uit te proberen (bij bijvoorbeeld grote installatie) , maar op de lange tijd gaan de latency, compressie en afhankelijkheid van een zeer stabiele verbinding mij irriteren.
  Als je een paar uur per dag aan 't gamen ben is dit echt geen geschikt alternatief naar mijn mening. Voor de casual gaming markt kan dit erg succesvol worden. Al ben ik wel bang dat die markt niet altijd z'n verbinding perfect op orde heeft, wat een flinke vereiste is voor game streaming.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren