1. Techneut verandert Game Boy in airconditioning-afstandsbediening

Techneut verandert Game Boy in airconditioning-afstandsbediening

Lijkt aardig wat werk in te zitten

Een techneut heeft het voor elkaar gekregen om een Game Boy-game te maken, waarmee hij zijn airconditioning kan bedienen. Hij deelde zijn game op Twitter.

De Singaporese ontwikkelaar JinGen Lim kreeg onlangs een Game Boy Color als cadeau. Niet wetende wat hij ermee moest doen besloot hij de hardware van de handheld te onderzoeken. Daar kwam hij erachter dat de Game Boy Color een infrarood port (zwarte rechthoek op de top van de console) heeft die het mogelijk maak om dingen op afstand te besturen. Lim kwam toen op het idee dat de oude Game Boy een unieke afstandsbediening voor zijn airconditioning kon zijn.

Hij moest alleen eerst een game vinden die infrared-signalen kan opnemen en herhalen. Die vond hij uiteindelijk in de Game Boy-game Mission Impossible. Nu zijn theorie bewezen was kon hij aan de slag met het maken van zijn afstandsbediening. Het eindresultaat is hieronder te bekijken.

Voor meer informatie over hoe de Game Boy-afstandsbediening is gemaakt kunnen geïnteresseerden de blog van de maker bekijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren