1. Tekken-achtige Levensbalken moeten Taekwondo interessanter maken

Tekken-achtige Levensbalken moeten Taekwondo interessanter maken

En daar slaagt het aardig in

The Korea Taekwondo Association heeft een nieuw stukje technologie gedemonstreerd dat Taekwondo interessanter moet maken voor het grote publiek. De punten worden namelijk bijgehouden in de vorm van een levensbalk, zoals bij vechtgames als Tekken.

Het puntensysteem van Martial Arts-competities kan nogal verwarrend zijn, zeker als je de sport zelf niet beoefent. Dit is volgens The Korea Taekwondo Association een van de redenen waarom de vechtsport niet altijd even goed wordt bekeken. Om de sport aantrekkelijker te maken heeft The Korea Taekwondo Association een nieuw puntensysteem bedacht dat waarschijnlijk bekend voorkomt voor gamers. Het gaat hier namelijk om levensbalken, zoals we die kennen van games als Tekken en Mortal Kombat.

Deelnemers worden in een pak gehesen dat vol zit met sensoren. Deze sensoren meten de kracht van een aanval en op basis van de impact worden er punten van hun levensbalk afgetrokken. Beide rivalen beginnen met een balk van honderd levenspunten, wanneer één van de levensbalken op is, is de wedstrijd voorbij. Bovendien wordt er gebruikgemaakt van verschillende geluidseffecten om de klappen prominenter te maken en zo makkelijker waarneembaar zijn voor het ongetrainde publiek. Het resultaat is een combinatie van een klassiek vechtspel en een olympische sport, en dat ziet er dan ongeveer zo uit.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Misschien wordt er minder naar gekeken omdat de sport simpelweg niet realistisch is? Zullen vast meer sporten last van hebben.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren