1. 'Tekort aan nieuwe Nvidia-kaarten duurt tot volgend jaar'

'Tekort aan nieuwe Nvidia-kaarten duurt tot volgend jaar'

Nvidia had niet gerekend op zoveel vraag

Nvidia verwacht dat het tekort aan de RTX 3080- en RTX 2090-kaarten tot 2021 blijft aanhouden.

Dat meldde directeur Jensen Huang tijdens een vragensessie op 2020 GTC Digital. "Ik denk dat de vraag het gehele jaar groter blijft dan ons gehele aanbod. Het is twee keer zo erg omdat de feestdagen er aankomen. Zelfs voor de feestdagen deden we het heel goed, en met de feestdagen erbij opgeteld en de Ampere-factor, krijgen we een heel groot vierde kwartaal."

Hij vervolgt: "De 3080 en 3090 hebben een probleem qua vraag, niet qua aanbod. De vraag is veel groter dan we hadden verwacht - en we hadden al op enorm veel interesse gerekend. Zelfs als we dit hadden verwacht, hadden we nog niet zo snel kunnen produceren. We gooien de productie al heel, heel snel omhoog. Het levert veel op, en het product verscheept geweldig, maar het is gewoon telkens uitverkocht."

Een paar weken geleden lanceerde Nvidia de nieuwe high-end kaarten, waarbij de voorraad in enkele minuten uitverkocht was. Sindsdien kunnen geïnteresseerden sporadisch de kaarten bestellen, maar elke keer zijn ze binnen minuten uitverkocht. Volgens de directeur van Nvidia blijft dit dus de rest van het jaar het geval.

Render van de zijkant van een GeForce RTX 3080-videokaart van Nvidia.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Kijk maar uit met de 3080… hoorde dat ie vaak crasht.
  • @TiRamySu

    Dat is al opgelost met driver update + veranderingen dat de bedrijven heb al doorgevoerd
  • @TiRamySu Dat heb je verkeerd gehoord. Alleen in enkele gevallen waar het systeem al op het randje zit kan dit gebeuren. Het boosten is middels een Nvidia driver update inmiddels opgelost. Zelf merk ik geen verschil in performance voor-na driver update. Verder 0 crashes gehad en toch al wel behoorlijk wat gegamed.
  • Ik wacht al tijdje voor de Asus RTX 3090…. damm duurt erg lang
  • Michel Musters Er is type foutje 2090 moet naar 3090

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren