1. PlayStation 5-productiekosten zouden zijn verhoogd door tekort aan onderdelen

PlayStation 5-productiekosten zouden zijn verhoogd door tekort aan onderdelen

De prijs zou ook afhankelijk zijn van Microsofts strategie

De productiekosten van de PlayStation 5 zouden zijn verhoogd naar 450 dollar - omgerekend 415 euro - per exemplaar. Dit door een tekort aan onderdelen.

Dat meldt de nieuwssite Bloomberg. Zij zeggen "mensen met kennis over zaken" te hebben gesproken. Sony Interactive Entertainment zou normaliter rond februari de prijs van een nieuwe console die eind dit jaar moet verschijnen bepalen en vervolgens in de lente overgaan tot productie. Volgens Bloomberg wacht Sony nu echter af, mede omdat de prijs van de Xbox Series X nog niet bekend is.

Het grootste probleem zou hem zitten in het vinden van een betrouwbare leverancier aan DRAM en NAND flash-geheugen, die beiden erg gewild zijn voor nieuwe smartphones op dit moment. Sommige topmensen bij Sony zouden van mening zijn dat de console met een verlies moet worden verkocht om de (ook nog onbekende) prijs van de Xbox Series X te verslaan. Andere werknemers zien liever dat de PS5 bij elk verkocht exemplaar al winst maakt.

Tot slot zou Bloomberg ook hebben gehoord dat Sony na de lancering van de PS5 een nieuwe versie van PlayStation VR wil lanceren. Sony zelf heeft niet gereageerd op de geruchten.

PlayStation 5

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dit zou best wel eens een erg lange waiting game kunnen worden wat betreft bekendmaking van de prijs. Allebei lijken ze de andere console minstens te willen matchen qua prijs.
 • @That Mr Awesome

  Ook dat. Ik maak me ook zorgen om de holiday 2020 release data. Als dat corona nog een paar maande een ding blijft kan ik me voorstellen dat het wordt uitgesteld aangezien die machines in china worden gemaakt.
 • Volgens de gelekte info op NeoGaf wordt de PS5 iets zwakker dan de Xbox One X en heeft het een lagere prijs, daarom wacht Sony. Het verschil zou niet dramatisch groot zijn in performance, maar het verschil is er wel. Daarnaast spraken de launch games die genoemd werden voor PS5 mij niet zo aan. Een Demon's Souls Remake is wel leuk en Gran Turismo 7 waarschijnlijk gaaf, maar zit er niet om te springen. Geen idee wat ik van Godfall of Legendz moet verwachten. De games die later komen zoals een Sci-Fi game van Naughty Dog zijn wel interessant, maar daar zullen we weer op moeten wachten.

  Dan is een game als Halo Infinite toch wel een stuk interessanter. Vooral als deze ook voor GamePass uitkomt. Hoewel ik denk dat ik tegen die tijd mijn videokaart wel geupgrade te hebben en ik die op de PC speel. Voorlopig dus geen nieuwe console voor mij denk ik. Alhoewel, dat zeg ik nu…
 • @CerandoX.nl Klopt zoals het er nu naar uitziet word ie minder krachtig dan de xbox. Sony richt zich vooral op de laagste prijs en Microsoft wil de krachtigste console ooit kunnen blijven zeggen. Ben benieuwd hoe groot het verschil uiteindelijk is (als er al een verschil is want het blijven geruchten)
 • @CerandoX.nl

  Je weet wel dat de meeste dingen zoals de Sfi game van Naughty dog komen van 4chan. En dat daar de meeste onzin wordt gepost.
 • Kan me niets schelen.. Dag 1 heb ik hem binnen
 • @san5324

  Wees er maar niet zeker van, alles kan gebeuren.
 • @san5324

  GTA VI kan mij overhalen, maar anders zie ik dit jaar geen PS5 of XSX in mijn huis komen. Ervanuitgaande dat het 499+ kost.

  En vergeet corona niet. Zou zomaar 2021 kunnen worden.
 • @Newgamessuck

  499 geen probleem..
 • @san5324

  Wrm geen 899?
 • @CyberFl

  Ook geen probleem.. We werken toch, zijn geen 13 meer…
 • @san5324 snapte, een beetje gamer die werkt kan dit wel bekostigen. Snap die heisa om die prijs niet, ik haal het geld er sowiso uit met uren speelplezier
 • Geen verrassing. Andere computer onderdelen zijn de laatste 2 maanden ook weer in prijs aan het stijgen. Ze zullen hun verlies wel moeten pakken als ze goede prijs willen.
 • @ShadowhunterrX Dat zullen ze ongetwijfeld doen, dit is maar tijdelijk en daarna zal het weer goedkoper worden.
 • @tielo
  Dat is een gegeven dat het goedkoper word. Das nogal een open deur intrappen. Probleem is alleen op het moment China waar het meeste word geproduceerd.
 • We zien het allemaal wel. Waarschijnlijk koop ik de PS5 toch pas een half jaar later om ergernissen in het begin te voorkomen en dan zijn er ook al wat meer spellen uitgekomen om uit te kiezen. Tot die tijd werkt me PS4 nog steeds goed.
 • @Snafu9

  Ik denk precies hetzelfde. Ik wil eerst 5 games hebben die ik echt wil spelen. Dan koop ik hem pas.
 • @Snafu9
  Volg dezelfde route. Geen zin om beta tester weer te zijn en alle kinderziektes te krijgen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren