1. Oud-werknemer klaagt Telltale Games aan

Oud-werknemer klaagt Telltale Games aan

Telltale breekt wellicht WARN-wet

Telltale Games is aangeklaagd door oud-werknemer Vernie Roberts Jr. Nadat Telltale Games het merendeel van zijn werknemers ontsloeg door financiële problemen, wordt nu een rechtszaak aangespannen door oud-werknemers om alsnog niet uitbetaalde salarissen en ontslagvergoedingen te krijgen. Telltale Games zou de WARN-wet verbreken.

In Californië is het namelijk verplicht om werknemers minstens zestig dagen van tevoren op de hoogte te stellen over een mogelijk groot aantal ontslag. Dit heeft Telltale volgens de werknemers niet gedaan.

In het aangespannen groepsgeding hebben advocaten van Roberts Jr. gevraagd om verschillende vormen van financiële vergoedingen. Het groepsgeding zou van toepassing zijn op alle oud-werknemers die zonder pardon de deur zijn gewezen. Werknemers kregen te horen dat ze plots geen baan meer hadden en dat ze geen ontslagvergoeding krijgen en dat hun gezondheidsvoordelen na negen dagen vervielen.

Telltale Games

Telltale zou ook nog weg kunnen komen met de rechtszaak in het geval dat de plotselinge ontslagen niet in conflict zijn met de WARN-wet. Telltale Games verklaart dat de oud werknemers niet behoren tot een grote groep van ontslag, maar onderdeel zijn van de sluiting van het bedrijf.

Het verdere gerucht gaat dat meerdere bedrijven als Lionsgate, AMC en Smilegate op het laatste moment gestopt zijn met financieel ondersteunen van Telltale Games. Lionsgate zou zich waarschijnlijk willen focussen op de kernactiviteiten van het bedrijf, de filmproductie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren