1. Telltale Games komt terug

Telltale Games komt terug

Rechten en licenties worden opgekocht en verder ontwikkeld

Telltale Games sloot vorig jaar nog de deuren, maar de ontwikkelaar gaat nu al z'n terugkeer maken.

LDG Entertainment heeft een groot deel van Telltale Games opgekocht en is van plan om een aantal Telltale-series voort te gaan zetten. Daarnaast gaat het bedrijf een aantal oudere spellen van Telltale weer op de markt brengen.

Telltale Games

Het nieuwe Telltale Games gaat vertegenwoordigd worden door Jamie Ottilie en Brian Waddle. Het plan is om een een aantal voormalig Telltale Games-werknemers in te zetten als freelancers en deze later wellicht full-time in dienst te nemen.

Ottilie staat vooral bekend om zijn mobiele games en als oprichter en CEO van Galaxy Pest Control. In een interview met Polygon heeft Ottilie bevestigd dat het nieuwe bedrijf in het bezit is van een aantal Telltale-rechten zoalsThe Wolf Among Us en Batman. Ook zijn er "nog een aantal verlopen licenties waar we mee bezig zijn", aldus Ottilie. Een andere grote Telltale-titel is The Walking Dead, de rechten van deze game zijn echter in het bezit Skybound en dus mogen we helaas geen nieuw deel in deze serie verwachten.

"We zijn momenteel aan het evalueren of we de verhalen van de spellen oppakken waar ze zijn gebleven", vertelt Ottilie.

Walking Dead
Persoonlijk houd ik van het binge-watch-idee

Ottilie zegt dat hij de rechten van Telltale Games heeft gekocht omdat hij gelooft in een toekomst van de spellen. "Ik houd van spellen die verhalen vertellen en ik ben ervan overtuigd dat er een bedrijf in onze industrie moet komen die zich in verhaalgedreven spellen specialiseert", stelt Ottilie. "Het opkopen van de verschillende Telltale-rechten was overigens ontzettend ingewikkeld", gaat Ottilie verder.

"We blijven trouw aan het episode-concept maar we gaan het iets anders aanpakken. Het is belangrijk dat we goed op de hoogte zijn van de manier waarop mensen zich vermaken met dit soort spellen. Persoonlijk houd ik van het binge-watch-idee", zegt Ottilie. Verder vertelt hij dat Telltale Games een aantal van zijn favoriete verhalen heeft verzonnen en hij het0 een prachtig bedrijf vindt. "De manier waarop het is afgelopen met Telltale Games is gewoon spijtig en we gaan ons uiterste best doen om niet dezelfde fouten te maken", aldus Ottilie.

Batman Telltale

Telltale Games was in het bezit van een hele boel games die zijn gebaseerd op bekende franchises. Het bedrijf kende echter zijn grenzen niet en sloeg door in het opkopen en ontwikkelen van verhaalgedreven spellen, waardoor ze de controle verloren. Na een hoop drama en een lopende rechtszaak moest het bedrijf de deuren noodgedwongen sluiten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • Om eerlijk te zijn vind ik dit erg goed nieuws. Hopelijk gaan ze dan ook een 2de seizoen van the wolf among us maken.
  • Super uber goed nieuws!
  • ja dit is geweldig :D ik vond het zooo jammer dat hun opeens ermee stopte, gelukkig heeft iemand anders het gekocht, en hopelijk komt er een vervolg op The Wolf among us en Game of Thrones :D elke titel heeft zijn charme en ik vond ze 1 voor 1 spannend en leuk, en het verveelde ook gewoon niet, en dat is iets speciaals aangezien je grotendeels alleen maar praat :), keep up the good work!!
  • Erg mooi, maar wel een nieuwe engine dan hoop ik.
  • @DefenseForceNL Het is inderdaad te hopen dat er een andere engine komt. Zoiets simpels als het rollen van een bal moest door de beperkingen met de hand worden geanimeerd. Uiteindelijk heeft de engine voor de grootste problemen gezorgd binnen het bedrijf.
  • Ik zou heel graag een derde seizoen van batman spelen. Seizoen 2 had nogal een open eind. Zoals hierboven al wordt gezegd wel graag met een nieuwe engine.

    P.s. een tweede seizoen van guardians of the Galaxy zou ik ook wel zien zitten.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren