1. Telltale-games worden plotseling verwijderd uit digitale winkels

Telltale-games worden plotseling verwijderd uit digitale winkels

2K werkt hard om Tales from the Borderlands weer terug te krijgen

Het is sinds kort niet meer mogelijk om de Tales From The Borderlands-serie van Telltale Games aan te schaffen op Steam. Op Good Old Games is het vanaf 27 mei überhaupt niet meer mogelijk om Telltale games aan te schaffen.

Reddit-gebruiker Andreas_Pires zag als eerste dat Tales from the Borderlands geen ‘te koop’-optie meer heeft op Steam. Een paar uur later plaatste een klantenservicevertegenwoordiger van Good Old Games een bericht op het forum van de digitale markt. In dat bericht stond dat Telltale Games-titels de winkel snel zullen verlaten. “We moeten je helaas informeren over het feit dat Telltale-games binnenkort de store verlaten. Vanaf maandag 27 mei zullen de games niet meer beschikbaar zijn”, zegt de vertegenwoordiger.

Een paar van de games die we moeten missen zijn: The Wolf Among Us, Marvel’s Guardians of the Galaxy en Batman: The Telltale Series. “We hebben een officiële mededeling gekregen waarin vermeld stond dat alle Telltale-titels verwijderd moeten worden. We verwerken dit binnen een passende tijd”, vertelde de vertegenwoordiger aan Kotaku.

Met uitzondering van Tales from the Borderlands, zijn de Telltale-games nog beschikbaar op Steam. Steam heeft verder nog geen uitspraken gedaan over de verwijdering van Tales from the Borderlands.

Dat Tales from the Borderlands is verwijderd is niet handig voor het aangekondigde Borderlands 3. Deze gaat namelijk verder waar het verhaal was gebleven en ook Telltale’s versie is relevant hiervoor. “We doen ons best om Tales from the Borderlands zo snel mogelijk weer beschikbaar te krijgen in digitale winkels”, zegt een woordvoerder van 2K Games. “Alle aankopen van de game die voorheen zijn gedaan, gelden uiteraard nog steeds”, aldus 2K. De uitgever wilde echter geen uitspraken doen over waarom de game precies niet meer beschikbaar is.

Borderlands

Kotaku heeft ook met voormalige Telltale-werknemers gesproken, die anoniem wilden blijven, en zij gaven aan dat ze geen idee hadden waarom sommige games niet meer beschikbaar zijn. De onzekere toekomst is ook een beetje demoraliserend voor sommige werknemers. “Zien dat games verwijderd worden waar je hard aan hebt gewerkt en je hart en ziel in hebt gestopt, is een behoorlijke stomp in de maag”, aldus een voormalige werknemer.

Vorig jaar sloot Telltale Games, de studio achter veel adventuregames.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Naar wie gaat eigenlijk het geld wat verdient wordt met games als de studio failliet is?
  • @tielo

    Geen idee of het in de US precies hetzelfde werkt, daar de staten individuele aanpassingen mogen doen aan regelgeving, maar normaal krijg je zogenaamde legacy sales. Opbrengsten hiervan gaan naar schuldeisers en rechthebbende partijen (denk 2K voor de Borderlands-naam, Disney voor Guardians enz). Als een nieuwe partij de complete rechten opkoopt, moet die met elke schuldeiser individueel onderhandelen om tot een settlement te komen en idem met de rechthebbenden.

    Tenslotte is het mogelijk dat de IP's bij opbod worden verkocht om zoveel mogelijk schulden af te lossen. Ook hiervoor geldt dat rechthebbenden een rol spelen, maar schulden die resteren na de bieding zijn niet meer voor rekening van de nieuwe eigenaar.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren