1. Telltale's Minecraft Story Mode expres 100 dollar per episode

Telltale's Minecraft Story Mode expres 100 dollar per episode

Voor een goede reden

De episodes van Telltale's Minecraft: Story Mode voor de Xbox 360 zijn niet per ongeluk te koop voor honderd dollar.

De episodes van Telltale’s Minecraft: Story mode kosten plotseling zo’n honderd dollar per episode. Oftewel, als je het hele seizoen aan wilt schaffen, moet je zo’n 700 dollar betalen.

Is dit wel helemaal de bedoeling? Zeker, maar niet om flink geld binnen te halen. Het verwijderen van de episodes uit de verkoop had het onbedoelde gevolg dat de games niet meer gedownload konden worden. De mensen die de episodes al hadden gekocht konden ze dus niet meer downloaden. En omdat de Xbox 360 relatief oud is, was er geen andere optie dan de episodes weer in de verkoop te gooien.

Minecraft: Story Mode

De episodes zijn dus weer te downloaden, maar het is niet de bedoeling dat mensen de episodes weer aanschaffen. Dus om te voorkomen dat mensen dat toch doen, zijn de prijzen overdreven hoog gemaakt. Daarnaast staat op de Facebook-pagina van Minecraft Story Mode een waarschuwing. “Koop alsjeblieft niet deze content. Als je dat wel doet moet je het getoonde bedrag betalen. Dit is simpelweg het enige mechanisme dat ervoor zorgt dat spelers, die de episodes kochten voor de servers uitgeschakeld werden, de episodes nog kunnen downloaden”, leest de verklaring.

De episodes zijn tot 25 juni nog te downloaden. Spelers die ze niet voor die tijd downloaden kunnen niet meer bij de game komen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • En daarom koop ik graag games op een schijfje.
 • @tielo
  Dit is toch juist een oplossing voor degenen die de game voorheen digitaal hadden aangeschaft?
 • @Gaaiz

  Een tijdelijke oplossing ja
  Fysiek = voor altijd.
 • @Gaaiz Tot 25 juni kan het worden gedownload, daarna nooit meer. Gaat je console kapot dan ben je 'm voor altijd kwijt.
  Het is niet dat ik niet digitaal koop, goedkoop spul of zaken die alleen maar digitaal te koop zijn, maar ik hecht er geen waarde aan. Ze zijn voor mij dan ook waardeloos. Games die ik echt tof vind zal ik altijd fysiek kopen.
 • @tielo
  In mijn geval spaar ik alleen dingen van de Halo franchise, dus qua games heb ik njet zoveel fysiek te kopen afgelopen jaren.
  Verder volledig digitaal. Ik ben redelijk overtuigd dat met de opmars van digitale aankopen het niet zomaar gebeuren zal dat je hele library spontaan onbruikbaar wordt.
  Dat zie je ook bij Sony/Microsoft, die de next gen consoles volledig backwards compatible maken. Voordeel daarvan is weer dat je vanaf dat moment je collectie binnen een fractie geladen hebt op de SSD (al kun je de disc wellicht ook installeren).
 • @Gaaiz Om te beginnen zie je al een voorbeeld van een game die niet meer beschikbaar is in bovenstaande artikel staan. En dit is niet de enige game. Er zijn games waar de rechten voor de muziek of de film licentie rechten van ophouden (zoals o.a. veel Lego games).
  Verder koop je digitaal geen game maar een licentie met de nodige voorwaarden.
  "12. Softwarelicenties en gebruiksrechten. Software en andere digitale inhoud die via de Store beschikbaar worden gesteld, worden aan u in licentie gegeven, niet verkocht."
  Zie verdere voorwaarden op de MS pagina. Daar vind je ook dat de licentie zonder opgave van rede kan worden ingetrokken, daar kan je geen enkele rechten aan ontlenen.
  Als je mijn Dagboek van een Gamer reeks lees zie je hoe bedrijven die niet stuk konden en wereldwijd de grootste waren inmiddels al lang verdwenen en vergeten zijn. Het is een constante cyclus en kan morgen zo maal met MS of Sony gebeuren. Daarom voor mij altijd fysiek. Maar als je goed weet waar je je geld aan spendeer en er vrede mee heb is dat natuurlijk helemaal prima.
 • @tielo AMEN :)
 • Wedje maken dat er sowieso mensen zijn die het alsnog aan gaan schaffen. Gewoon omdat het kan.
 • Waar gaat het geld naar toe wanneer je het wel aanschaft dan?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren