1. Temtem verbant 900 valsspelers

Temtem verbant 900 valsspelers

Ze mogen hun ban ook niet aanvechten

Bijna 900 Temtem-spelers kunnen geen gebruik meer maken van hun account. De ontwikkelaar Crema heeft hun namelijk permanent uit de game verbannen.

Temtem is een MMO die sterk lijkt op de populaire Pokémon-franchise. De game kwam 21 januari uit op Steam en krijgt ook op een release op de Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. Nu heeft ontwikkelaar Crema de eerste spelers uit de game verbannen. Het was eerst onduidelijk waarom dat gebeurde, maar afgelopen maandag werd er via Twitter uitleg gegeven. Volgens het Temtem-team waren alle spelers valsspelers die cheats gebruikten of bewust misbruik maakten van bugs en glitches om verder te komen in het spel. Hierdoor kunnen ze hun ban ook niet meer aanvechten.

De ontwikkelaar was hier niet van gediend en ging meteen onderzoeken welke spelers aan het valsspelen waren in Temtem. In een follow-up tweet geeft Crema verder ook aan dat deze 900 spelers niet de laatste zijn die uit de game verwijderd zijn. De ontwikkelaar gaat alles op alles zetten om valsspelers uit Temtem weg te houden, maar geeft ook aan dat spelers die later een ban krijgen wel gebruik kunnen maken van de mogelijkheid om hun verwijdering aan te vechten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

  • Als je game met bugs en glitches kampt dan moet je daar toch juist wat aan doen. Volgens mij zijn bugs en glitches niet zozeer cheaten. Het zijn fouten in de game waar de gamers zelf achter komen. Dat ze daarmee voordeel hebben is dan de fout van de ontwikkelaar en niet van de gamers zelf.

    Als ze echt cheats hebben gebruikt ja dan is het wel de fout van de gamers en hebben ze terecht een ban.
  • @Snafu9 als je glitches gebruikt kan je in elle game gebanned worden og gereset. Lijk maar naar cod bo3. Daar was een glitch om master prestige van het ene account naar het andere te zetten. Werd je voor het eerste keer gesnapt werd je lvl 1. Dit werd pas na de uitrol van een patch gedaan. Als je het in je voorwaarden beschrijft dat je voor glitches gebruiken gebanned kan worden mag het.
  • @andre.vanvliet.146
    Of… een hele vreemde mening…. je speelt de game gewoon zoals het bedoelt is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren