1. Update: Bohemian Interactive is niet gekocht door Tencent

Update: Bohemian Interactive is niet gekocht door Tencent

Chinees bedrijf ontkent het zelf

Eerder verschenen berichten dat Tencent de ontwikkelaar van DayZ, Bohemian Interactive, had gekocht. Het Chinese techbedrijf heeft nu echter gezegd dat deze informatie niet klopt.

In een statement zegt Tencent dat zij geen aandelen hebben gekocht bij de Tsjechische DayZ-ontwikkelaar. Volgens het Chinese techbedrijf was de laatste grootste investering die zij hebben gedaan bij de Britse ontwikkelaar Sumo Group. Bohemian Interactive-CEO Marek Španěl heeft ook gereageerd op het gerucht. Op het forum van de ontwikkelaar geeft hij aan dat Bohemian Interactive in het verleden gesproken heeft met verschillende bedrijven voor een potentiële "strategische samenwerking", maar dat de studio op het moment nog onafhankelijk blijft. Het oorspronkelijke bericht is hieronder te lezen.

Oorspronkelijk bericht:Tencent heeft 70 tot 80 procent van Bohemia Interactive gekocht. Dat meldt de website The Information.

De Tsjechische studio Bohemia Interactive is vooral bekend vanwege survivalgame DayZ, dat ooit voortkwam uit een mod voor militaire shooter Arma 2. De aankoop zou zo'n 260 miljoen dollar hebben gekost en bedoeld zijn om Tencents curriculum aan games verder uit te breiden ten opzichte van Chinese concurrent NetEase.

Het is de zoveelste Europese studio waarin Tencent dit jaar investeert. Zo nam het eerder (gedeeltelijk) Conan Exiles-ontwikkelaar Funcom, Spec Ops: The Line-maker Yager, en Clash Royale-maker Supercell over. Volgens het Duitse Handelsblatt zou de Chinese gigant dit jaar tien miljard dollar willen uitgeven aan gamestudio's.

Volgens Niko Partners-analist Daniel Ahmad zoekt Tencent succes buiten Europa vanwege recente maatregelen die games uitgeven in China bemoeilijken.

Tencent is een Chinees bedrijf dat een groot aandeel in de Chinese en wereldwijde film-, muziek-, comic, marketing- en game-industrie bezit. Dankzij aandelen in vele titels als Call of Duty is Tencent het grootste gamebedrijf ter wereld.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • "Tencent Holdings has not acquired a stake in Bohemia Interactive. The developer stated that the report is “not true,” and it was “talking to numerous potential partners” for “possible strategic cooperation.” Right now, the developer is independent."

    https://www.videogamer.com/news/update-tencent-has-a-majority-stake-in-dayz-developer-bohemia-interactive-claims-report

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren