1. Test vanaf 17 september de nieuwe Steam-bibliotheek

Test vanaf 17 september de nieuwe Steam-bibliotheek

Nieuw ontwerp en nieuwe functionaliteiten

De nieuwe bibliotheek van Steam bevat onder andere een nieuwe startpagina en een evenementenfunctie, zodat spelers op de hoogte blijven van de laatste evenementen en aankondigingen.

Valve heeft in een blogpost aangekondigd dat de openbare bèta van de nieuwe Steam-bibliotheek deze maand van start gaat. Vanaf dinsdag 17 september kunnen spelers ervoor kiezen om aan de slag te gaan met een aantal nieuwe functionaliteiten van de bibliotheek, door zich aan te melden voor de bèta. Dit kan waarschijnlijk worden gedaan in de Steam-instellingen onder het kopje 'Account', wanneer de bèta live gaat.

In de blogpost van Valve wordt uitgelegd dat de nieuwe Steam-bibliotheek is ontworpen met het doel om de speler te ondersteunen bij het op de hoogte blijven van wat er met games gebeurt en het vinden van een spel om alleen of met vrienden te spelen. Zo bevat de nieuwe startpagina van de bibliotheek een What's new-sectie, waar aankondigingen, updates en evenementen van spellen worden getoond. Op dezelfde pagina zijn ook de recent gespeelde games van de speler en de activiteit van vrienden te zien.

Een nieuwe evenementenfunctie in de Steam-bibliotheek moet het makkelijker maken voor ontwikkelaars van games om niet alleen updates, maar ook tijdelijke evenementen, blogposts en andere informatie te delen met spelers. Valve zegt hiermee spelers op de hoogte te willen houden van de laatste gebeurtenissen, zonder ze te bombarderen met meldingen.

Steam
Steam

Dit artikel delen

Over de auteur

Ralph van Dodewaard Redacteur bij Gamer.nl en de tafeltenniskoning op de redactie.

Reacties

  • Zal effe wennen zijn

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren