1. Anthem-tester vindt mogelijk oorzaak severproblemen

Anthem-tester vindt mogelijk oorzaak severproblemen

EA en BioWare zouden DdoS-aanval op zichzelf afsturen

De ResetEra-gebruiker die eerder ontdekte dat No Man's Sky op lancering geen multiplayer had, heeft mogelijk een oorzaak gevonden voor de serverproblemen van Anthem.

Volgens de tester, die zich op ResetEra 'Gossi' noemt, werden de serverproblemen bij de demo van Anthem veroorzaakt door het constant proberen te verbinden met de server indien dit niet lukte. Wanneer spelers er niet in slaagde om via internet verbonden te raken met de server, werd er continu een nieuwe poging gedaan om deze verbinding alsnog te bewerkstelligen.

Volgens Gossi had deze constante cyclus tot gevolg dat de game geplaagd werd door een zelf gecreëerde DDoS-aanval. Deze aanval was nadelig voor de servers van zowel Anthem als voor andere games van EA. Indien dit het geval was, heeft het de potentie om een groot probleem te vormen voor een game als Anthem waarbij een stabiele internetverbinding een vereiste is.

Anthem

Ondanks dat de aanname van Gossi niet geverifieerd kan worden, heeft de gebruiker aangegeven dat hij een gelijksoortige methode heeft gebruikt om te achterhalen dat No Man's Sky destijds geen echte multiplayer-modus bevatte. Dit probleem werd later opgelost met de Atlas Rising-update.

Eerder gaf BioWare aan een moeizame start te ervaren met de VIP-demo van Anthem waarin veel spelers klaagden over problemen, zoals oneindige laadschermen en rubber-banding. Ondertussen heeft de ontwikkelaar aangegeven extra testen uit te gaan voeren om er zeker van te zijn dat de servers bij de volgende demo naar behoren gaan functioneren. Hiermee is het echter nog niet uitgesloten dat er alsnog problemen kunnen voorkomen wanneer de demo gespeeld wordt.

Anthem lanceert op 22 februari op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

  • Zo te zien met een simpele (Wireshark) capture geconstateerd. Erg slecht dat ze hier bij Bioware/EA zelf niet voor de demo achter zijn gekomen.. Dit zou er bij standaard "test cases" uit moeten rollen.
  • Weet iemand of de beta van Anthem ge pre load kan worden?
  • @leonkwn ik zie hem in ieder geval in de PS Store staan, dus ik denk het wel!
  • Severproblemen ?
  • @Cypher Bij mij gaat hierdoor ook een trigger af. Het is de laatste tijd steeds vaker dit soort dingen…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren