1. Tetris Royale komt naar smartphones

Tetris Royale komt naar smartphones

Bèta verschijnt later dit jaar

Een nieuw spel genaamd Tetris Royale is onderweg naar mobiele apparaten. Tetris Royale krijgt later dit jaar een bèta.

Het spel wordt ontwikkeld door ontwikkelaar N3twork voor iOS en Android als onderdeel van een meerjarige overeenkomst met de Tetris Company. Zonder dat er schermafbeeldingen of gameplay is vrijgegeven, is te verwachten dat het dichtbij de kern van Tetris 99 blijft. Het spel bevat een modus voor honderd spelers en een singleplayer-modus. Ook zullen er dagelijkse uitdagingen verschijnen om de spelers bezig te houden.

Battle royale-modi zijn de afgelopen jaren razend populair. Grote titels als Fortnite en PlayerUnknown Battlegrounds hebben de game-industrie radicaal doen opschudden. Tetris 99 wordt nog wel eens vergeten. Dit terwijl het battle royale-format perfect past bij Tetris. Dit kan te maken hebben met het feit dat het een exclusief spel voor de Nintendo Switch is. De lancering van Tetris Royale op mobiele apparaten zorgt wellicht voor een groter publiek.

Tetris Royale krijgt later dit jaar een bèta. Deze bèta is echter alleen te spelen in een bepaald aantal regio's. Doordat het spel te spelen is via het mobiele netwerk, wordt het spel nog toegankelijker. Omdat Tetris 99 gratis is te downloaden voor Nintendo Online-abonnees, is de kans groot dat dit ook het geval is voor Tetris Royale op mobiel. N3twork heeft nog niks officieels naar buiten gebracht over de prijs.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren