1. Release van The Elder Scrolls 6 duurt nog meerdere jaren

Release van The Elder Scrolls 6 duurt nog meerdere jaren

Starfield is eerst aan de beurt

Het duurt nog jaren voordat The Elder Scrolls 6 verschijnt, zo laat Bethesda's president van marketing Pete Hines weten.

Nadat hij werd gevraagd over de status van de langverwachte game, antwoordde hij: "Als je nu in plaats van over een aantal jaar details aan mij vraagt, faal ik in het beheren van verwachtingen." Daarbij laat hij weten dat Starfield, de open wereld sci-figame van het bedrijf, eerst verschijnt.

Hoewel het goed is dat Hines zo duidelijk is naar fans, heeft Bethesda zelf een kleine twee jaar geleden zowel The Elder Scrolls 6 en Starfield tijdens E3 aangekondigd. Het is niet duidelijk wanneer het bedrijf meer van deze titels toont. Aan Hines' opmerking te zien, zijn meer beelden en details rondom Starfield eerst aan de beurt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Veels te vroeg aangekondigd. Het had niet nodig geweest als Bethesda gewoon buiten Doom Enternal andere kwaliteit had geleverd.
 • @smaakmaker
  Komt door het gezeur en gedram van mensen. Ze willen weten dat het komt (al weten ze dit donders goed).
 • @benjaminben

  Mensen klagen altijd. Maar Bethesda is ook gewoon niet goed bezig:

  halfbakken ovenbroodjes lanceren die de mod-community achteraf kan vullen met room om de game speelbaar te maken, het uitmelken van gamefranchises en die opvullen met microtransacties,… Het is hun eigen fout om ES VI al zo vroeg aan te kondigen. Wanneer de dag dan uiteindelijk aanbreekt waarop de game verschijnt, zullen we mogelijk nog altijd een grafische achterstand zien als ze niet eens werk maken van een nieuwe engine. Kijk maar naar Fallout 4, wat een gedrocht was me dat. Letterlijk een atoombom die geknoeid had met de texturen. De leugens van Todd Howard komen ook m'n nek uit. Hij is van een sympathieke "man-van-het-volk" developer veranderd naar een commerciële geldwolf.

  Ik zie Skyrim nog altijd als één van m'n absolute nostalgische toppers en ik speel 'm af en toe nog altijd op de Switch, maar ze moeten nu toch echt wel eens laten zien wat ze kunnen in het open wereld genre.
 • @smaakmaker

  Het had te maken met het feit dat mensen bijna op het punt stonden om stenen door de ramen van Bethesda te gooien, omdat ze TESVI willen hebben. Ik overdrijf natuurlijk, maar de roep hierom was net zo groot als Half-Life 3.
  Veel mensen waren zelfs bang dat het nooit zal komen, ondanks de meerdere interviews waarin nadrukkelijk werd uitgelegd wat de toekomstplannen voor Bethesda Game Studios waren.
  Persoonlijk hoop ik dat we snel Starfield kunnen krijgen en dat TESVI dan ergens in 2023 of 2024 uit kan komen.
  De situatie waarin Bethesda zich nu in verkeerd is wat ingewikkeld, omdat ze nu met 4 locaties werken en ieder een eigen project heeft en soms overlappen projecten. Daarom weet niemand echt precies hoelang en hoeveel ze al gewerkt hebben aan Starfield. De trademark is in ieder geval al erg oud inmiddels.
 • Ik blijf dit toch een enorm groot nadeel van games tegenwoordig vinden. Ontwikkeltijden duren steeds langer en langer.
 • @wiebeamalur

  Al sinds Morrowind komt er zo'n iedere 3 á 4 jaar een game uit van Bethesda Game Studios. Een volwaardig project dan, ik heb het niet over een port of remaster, of iets dergelijks.
 • Kijk, ik vind het helemaal niet erg als het lang duurt om een game te ontwikkelen zeker niet als het openwereld is. Maar skyrim is in 2011 uitgekomen, dus 10-12 jaar vind ik wel een beetje overdreven. Helemaal als het gaat om je beste titel. Zelfde met grand theft auto…..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren