1. Voormalige werknemers Naughty Dog en Bungie gaan naar The Initiative

Voormalige werknemers Naughty Dog en Bungie gaan naar The Initiative

Ook voormalige werknemers van Respawn en Crystal Dynamics komen er werken

Bij Microsoft-studio The Initiative zijn een aantal nieuwe mensen aangenomen die eerder bij ontwikkelaars als Bungie en Naughty Dog werkten.

Via LinkedIn meldt The Initiative-topman Darell Gallagher dat de studio zestien nieuwe mensen heeft aangenomen. Zo is programmeur Francisco Asia García - die eerder bij Naughty Dog en Rockstar Games heeft gewerkt - nu in dienst. Ook Christine Thompson, een schrijver van Star Trek Online en Destiny 2, werkt er nu.

Andere namen die worden genoemd zijn onder andere Justin Perez, die bij Respawn Entertainment aan Jedi: Fallen order werkte en Remi Lacoste, die bij Crystal Dynamics onderdeel was van de ontwikkeling van Marvel's Avengers en Shadow of the Tomb Raider.

Het is nog niet bekend waar The Initivative precies aan werkt. De studio werd in 2018 opgericht door Microsoft en gaat hoogstwaarschijnlijk met een game voor Xbox Series X komen. Er lopen nog altijd vacatures voor de studio.

The Initiative

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Gezien de titels waar dit personeel voormalig aan heeft gewerkt, lijkt dit om een story driven third person game te gaan. Eén van mijn favoriete genres dus ben benieuwd :)!
 • @Jorn6810
  Daar hoop ik ook op!
 • De druk bij deze studio is zo hoog, dat het belangrijker lijkt te zijn om te melden wie er komt werken, dan dat ze een beetje laten weten waarmee ze bezig zijn.

  Deze studio is nogal aan het flexen met namen terwijl ze nog niks hebben afgeleverd. Blijft grappig dat we straks van deze studio bijna alle individuele namen weten dan van andere studio's. Het lijkt me dat deze studio zichzelf naar mijn mening in de nesten werkt als de kwaliteit uiteindelijk niet is wat het had moeten zijn.

  Sorry, maar het komt een beetje over als de meest overhypte studio op het moment. Het is hetzelfde als Xbox marketing is op het moment. Hoog van de toren blazen, maar de ene teleurstelling naar de andere weer afleveren of terug komen op hun woorden. Dan heb ik het hier over Halo Infinite, de recente feiten dat Xbox One weldegelijk development voor next-gen tegenhoudt etc. Hun marketing op twitter dat nergens op slaat in de meeste gevallen, al die verwarrende interviews van Phil Spencer over het internet met verschillende statements, waarbij je je gaat afvragen of ze wel weten waar ze heen willen.

  Laten we niet doen alsof mensen die bij andere studio's komen werken, allemaal net uit de schoolbanken komen.
 • @Snake_NL Top comment! laten we inderdaad lekker nuchter blijven en maar eens wachten waar ze mee gaan komen.
 • @HanTheMan
  Hmmm… ik vind het een bijster zure reactie mbt een xbox gerelateerd bericht van Snake. Zoals vaker…Maar zal wel aan mij liggen dat het me steeds opvalt dat zijn reacties altijd over xbox gaan, de eerste positieve moet ik nog tegenkomen.

  Dat hij op een paar punten gewoon gelijk heeft geef ik gelijk toe, MS heeft zat misstappen begaan die je ook als xboxliefhebber gewoon ziet aankomen. Maar ik vind het uiterst vermoeiend om steeds alleen een xbox spiegel (met de minpunten, mogelijke mistappen etc) voorgehouden te worden bij elk bericht dat ik van hem lees.
 • @xevulutionx Je kan het vermoeiend vinden, maar Xbox is zichzelf de laatste maanden weer in de nesten aan het werken met allerlei statements. De ene week zeggen Zus, andere week is het weer zo. Ze hebben nergens van geleerd en dat zien we weer terug hoe ze hun console marketen.

  Ik verbaas me namelijk nogal dat deze (nog nietszeggende studio), zoveel aandacht krijgt wat betreft personeelsbestand. Is het niet de bedoeling dat we van elke studio de career page gaan doorzoeken, en daarna kijken wie er van welke studio waar gaat werken?

  Het mooie is, dat ik je anders niet hoor klagen als men negatieve uitingen doet over de concurrent als je daar zelf ook in een discussie zit, als je zo "neutraal" wilt zijn ;-).

  Ik vind het persoonlijk een stuk vermoeiender als iedere PS topic uitdraait in een Nintendo topic, door een wel bekende Insdegamer.
 • @Snake_NL
  Klopt daar geef ik ook geen gas op en heb je wel gelijk in haha. Mede omdat mijn voorkeur ook bij xbox ligt, helemaal neutraal zal ik mezelf niet noemen. Echter de minpunten aan xbox kant, of faalacties zul je me denk ik niet zien ontkennen. Dat ik niet zo op anti PS onzin reageer is ook nog omdat de verhouding op IG al behoorlijk de andere kant op ligt.

  Ik vind deze studio wel interessant, misschien mogelijk door t gehype maar het wordt vooral tijd dat men eens gaat laten zien waar men aan werkt. Met een aantal misstappen van MS (er gaat ook een en ander wel goed mijns inziens) zie ik men ook rustig de fout in gaan om weer een hack slash pvp online game te fixen.
  Toch houd ik het wel in de gaten.
 • @xevulutionx Ik vind als je een studio zo aan het hypen bent, zoals ze ook met The Coalition and 343 deden, dat je alleen maar teveel verwachtingen schept. Zeker als je zoveel ego's in een studio bij elkaar zet, geeft je nog geen vrijpas dat je dit een AAAA studio of game kan noemen.

  We weten straks meer van de individuele mensen dan de game zelf. Daarbij is leuk dat mensen van verschillende studio's naar andere gaan voor een paar jaar, maar dat gebeurt in de gehele industrie. Bij EA werken er ook ex Sony devs, xbox devs, activision devs of noem maar op. Bij Sony werken er ook ex Xbox devs, ex ubisoft devs, ex Rockstar devs en ga zo maar door.

  Het lijkt nu door deze berichten iedere keer van deze studio alsof het totaal iets "nieuws" is. Daardoor creeert deze studio veel te veel hype en verwachting, dat het misschien juist kan tegenvallen doordat mensen zien van "ooh deze en deze devs van die studio's werken en dus dan kunnen we zo'n game verwachten".

  Ik had liever gezien dat ze het geheim hielden net als de nog onaangekondigde geheime studio binnen Sony, die ook rond die tijd was opgericht, en waar mensen van rockstar heen zijn gegaan maar meer dan dat weten we niet.
 • @xevulutionx

  Gezien de likes op sommige comments zou ik niet meteen durven zeggen dat InsideGamer alleen maar een pro-Sony fanbase site is.

  Pro-Microsoft berichten krijgen hier serieus veel likes.

  Misschien moeten de Xbox fans wat beter relativeren, niet op alles fanboyisme verdenken en eens dringend stoppen met dat Calimero gedrag.

  Er zijn hier genoeg fans die de games van Nintendo adoreren.
  Er zijn hier genoeg fans die de games van Sony adoreren.
  En er zijn hier meer dan genoeg fans die de GamePass adoreren.
 • @Don Carpaccio
  Het zou best kunnen dat het meevalt en wellicht bekijk ik het door een roze bril maar de mensen die ik hier wat vaker zie reageren reageren meestal vrij normaal op xbox of ps nieuws. Ik kan niet zo 123 een xbox fan hier bedenken die eigenlijk louter positief op alles reageert en ps de grond in praat. Maar ik denk dat dat vooral komt omdat xbox in NL en zeker ook in veel andere landen ver achterstaat qua fans.
  Wellicht zitten hier nog een handvol fanatiekere mensen die sneller likes uitdelen aan xbox comments, geen idee. Ik zeg overigens nergens dat t alleen maar pro sony is hier.
 • @xevulutionx

  Ik geef je even een voorbeeld: dat Sony zijn games te vroeg aankondigt, is vooral een ergernis voor de mensen die dat ding een stofzuiger noemen of het nog niet eens in hun bezit hebben.
  Als Microsoft onlangs het zelfde flikte, gaf datzelfde kritisch groepje complimentjes op wat een gameplayshow had moeten zijn, maar uitdraaide tot een cgi festijn van veel te vroege aankondigingen.

  En andersom gebeuren die dingen uiteraard ook!!!

  We zijn dus allemaal sneller kritisch op wat we het minst prefereren.
 • @Don Carpaccio
  Klopt dat denk ik ook dat iedereen kritischer is op de console die ze de voorkeur geven. Ik heb overigens alle platformen staan in hun beste vorm. Maar dat groepje wat je aanhaalt bestaat wellicht oa uit mensen als Rob , Gaaiz, mr Awesome en ikzelf. Zit het net beetje terug te lezen maar ik moet er sterk overheen kijken als ik die mensen uitsluitend complimentjes heb zien uitdelen. Sommige verdigen wat harde reacties van anderen, er is hier en daar wat hoop maar vaak ook met kritische noten.
  Ik was louter positief over wat avowed zou kunnen worden maa in algemeen was dat een teleurstellende show. Met name het begin wat had moeten knallen (Halo) kwam totaal niet binnen. En dan heb ik nog wel een lifesize Masterchief in mijn ruimte staan.
  Kortom ik heb niet zo veel complimenten voorbij zien komen of ik las er overheen. Maar goed in de basis eens met je comment.
 • @Snake_NL
  Ik ben het absoluut met je eens dat Microsoft (met name Aaron Greenberg) weer te veel aan het roeptoeteren is.

  Maar m.b.t. the Initiative zijn het toch voornamelijk journalisten die hier op azen? Dit is bijvoorbeeld gebaseerd op een post op LinkedIn. Het is niet alsof Microsoft / The Initiative deze nieuw aangenomen ontwikkelaars in een persbericht aankondigen.

  Met betrekking tot de negativiteit snap ik xEvulutionx ook wel. Er komen inderdaad een hoop "grote namen" voorbij en de verwachtingen zijn hoog, maar waarom moet je dat dan gelijk op een negatieve manier uiten? Je kan het ook neerzetten als "De verwachtingen zijn erg hoog, ik hoop dat ze die waar kunnen maken".
  In plaats daar van zet je het bij voorbaat neer als overhypte studio.
 • Hoop een soort Uncharted.
  Uncharted 4 en Quantum Break waren voor mij toch een van de leukste spellen deze generatie.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren