1. The Initiative werkt volgens fans mogelijk aan nieuwe Perfect Dark

The Initiative werkt volgens fans mogelijk aan nieuwe Perfect Dark

Een game met wapens en gadgets

Xbox-ontwikkelaar The Initiative werkt aan een nieuwe game waarin "wapens, gadgets en een camerabeveiligingssysteem" centraal staan.

Een Twitter-gebruiker die zichzelf Klobrille noemt deelde onlangs het LinkedIn-profiel van een technische designer die werkzaam is bij The Initiative, waaruit dit blijkt. Daarnaast is duidelijk dat het project, dat hoogstwaarschijnlijk in ontwikkeling is voor Xbox Series X, op Unreal Engine 4 loopt.

Hoewel dit verre van zeker is, heeft de beschrijving er voor gezorgd dat fans nu hopen op een nieuwe game in de Perfect Dark-reeks. Hoewel de franchise is bedacht door de Britse ontwikkelaar Rare, worden IP's van de studio tegenwoordig ook door andere Microsoft-ontwikkelaars onder handen genomen. Andere recente voorbeelden zijn Battletoads en Killer Instinct.

The Initiative werd in 2018 door Microsoft geopend als nieuwe first-party studio. Vooralsnog heeft de ontwikkelaar geen games gelanceerd.Aan het roer staat voormalig Crystal Dynamics-hoofd Darrell Gallagher.

Perfect Dark verscheen op de Nintendo 64 en was het vervolg op die andere succesvolle shooter van Rare, GoldenEye 007. Rare werd opgekocht door Microsoft en de Xbox 360 lanceerde met de prequel Perfect Dark Zero. Tevens werd Perfect Dark van een remaster voorzien op Xbox 360. Sindsdien is er niets meer van de franchise vernomen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Zou goed nieuws zijn. Al hoop ik wel dat de game 1 beter wordt dan de laatste perfect dark. En 2 dat de nieuwe studio de tijd krijgt om de game daadwerkelijk af te maken.

  Nou ik hoop dat Xbox dan ook nog een studio heeft gevonden van kwaliteit die de eerste 2 Banjo Kazooie games kan remaken. Of er een nieuw prachtig deel kan maken.

  Dan nog Fable 4. Een mooi nieuw ip van de Gears studio en de line up begint ergens op te lijken.
 • @smaakmaker
  Als het daadwerkelijk Perfect Dark wordt, is het denk ik echt een reboot. De setting en het hoofdpersonage is dan nog in tact, maar er zit zo veel tijd tussen dat het verder weinig meer op eerdere games zal lijken.

  Klinkt als een splinter cell achtige game. Met een sterk verhaal in een vette sci fi setting lijkt me dat erg vet, dat type game mist op dit moment wel. The initiative heeft de laatste maanden ook weer enorm veel talent van grote studio's (opvallend veel van Sony ontwikkelaars) aangenomen. Ik kijk erg uit naar de eerste onthulling.

  Haha, daar is Banjo weer. Ik vrees voor je dat het er gewoon niet meer in zit man. Maar, ze hebben wel de studio in huis die het zou kunnen! Double Fine lijkt me uitstekend voor dergelijke games. Maar of ze dat doen… Ik betwijfel het.

  Fable kijk ik ook erg naar uit. En ben het met je eens dat The Coalition (van Gears) misschien de kans moet krijgen om met hun talent eens een nieuwe ip te laten zien. Maar aangezien die studio letterlijk is opgericht als Gears studio, zullen ze eerst wel de nieuwe trilogie afronden met deel 6.
 • @That Mr Awesome

  Klinkt inderdaad erg vet. Alleen dat ze heel veel talent hebben aangetrokken hoeft niet veel te zeggen bij de studio van Recore zaten veel oud Retro studio's leden die aan prime 1 en 2 werkte. En dat was ook niet veel. Maar ik hoop het bij deze studio wel.


  Haha ja ik geef niet op. En geef het IP anders terug aan Nintendo. Als ze er zelf niks mee willen doen. Maar remake de eerste 2 delen om mensen kennis te laten maken met deze serie.


  En ja nog nooit een Fable gespeeld maar het lijkt me wel vet.

  En ik hoop niet op gears 6. Ik vind Gears zijn beste tijd gehad hebben. Hopelijk gaat Microsoft dat ook zien.
 • @smaakmaker
  Over Gears verschillen we van mening. Juist met 5 vind ik ze weer ijzersterk na een iets minder vierde deel. Ze durfden nieuwe elementen te introduceren en het verhaal haakt erg vet terug naar met name het tweede deel.

  Vandaag als het goed is de eerste reviews van Tactics, waar ik erg naar uitkijk. Door wat slimme aanpassingen aan de xcom formule past dat verrassend goed bij Gears. Vind dus niet dat het beste er vanaf is, maar ik ben dan ook wel echt fan van de serie. Kan me ergens wel voorstellen dat je wat anders wil zien, ik denk ook dat die studio meer kan dan alleen Gears.
 • @That Mr Awesome

  Ik vond het open wereld gedeelte want dat was het nieuwe aan de Gears serie juist niet leuk. Door lege vlaktes rijden vond ik niet erg fijn ben ook in de woestijn afgehaakt.

  De serie is voor mij te lang doorgegaan. En ja Gears tactics zulke gameplay vond ik alleen leuk bij Mario and Rabbids. Maar denk niet dat gears tactics iets voor mij is.


  Maar voor de mensen die nog wel uitkijken naar een nieuwe Gears hoop ik voor hun wel op een nieuw deel. Maar ik zie die studio als een talentvolle studio. Dus zou zo graag iets nieuws van ze zien.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren