1. Eventuele The Last of Us 3 moet emotionele impact maken

Eventuele The Last of Us 3 moet emotionele impact maken

Naughty Dog sluit vervolg niet uit

Naughty Dog overweegt alleen een derde deel in de The Last of Us-franchise als men een verhaal kan bedenken dat een soortgelijke emotionele impact bevat als de voorgaande games.

Dat meldt Naughty Dog's Neil Druckmann in een interview met Indiewire. Het interview bevat tevens diverse spoilers voor het recentelijk uitgekomen The Last of Us: Part 2, en kan dus beter vermeden worden door mensen die het spel niet hebben gespeeld, maar dat nog wel van plan zijn.

Hij meldt in het interview dat het verhaal voor Part 2 bedenken een uitdaging was, en dat het in de toekomst alleen maar moeilijker kan worden. "Er is al zoveel wat je hebt gezien over het achtergrondverhaal, over hoe de uitbraak ontstond, dus we moeten bedenken hoe we een nieuwe ervaring maken die gelijk staat aan de emotionele impact van deze verhalen en ik weet niet wat dat is. Op dit moment."

Hoewel Druckmann dus aangeeft dat het erg moeilijk wordt om The Last of Us: Part 2 op te volgen, sluit hij een derde deel ook niet uit. Het tweede deel is sinds vorige week verkrijgbaar op PlayStation 4.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik ben gister eindelijk 'begonnen' met The Last of Us 2 en ik ben erg onder de indruk. Ik vraag me alleen af of er nog meer mensen zijn bij wie het beeld wat korrelig en blurry is?

  Als ik op een paard zit en te snel ronddraai, dan zie je zo'n soort waas. Bij andere games heb ik daar totaal geen last van. Ik heb een Samsung UHD TV, maar wel een normale PS4.

  Ik heb al van alles geprobeerd. Iemand tips?
 • @Luigi1985
  De settings al eens doorgelopen voor dingen als motion blur?
 • @Luigi1985

  Zoals That Mr Awesome al aangeeft, in de instellingen onder "weergave" staat een optie om de motion blur aan te passen. Kijk ook eens in je expertinstellingen van je tv, auto motion plus (of iets van soortgelijke naam) uitzetten.
 • @gertjun

  Thanks. Ik ga dat vanavond eens proberen. Ik heb gister veel settings gezien, maar het is mij niet altijd even duidelijk wat het doet en ik ben lui aangelegd, dus ik vraag het liever dan dat ik een half uur ga googelen;)
 • @Luigi1985

  Ik weet niet welke Samsung UHD tv je hebt, mijn huisgenoot heeft er toevallig ook een waar ik gisteren (bij hetzelfde spel) ook wat heb zitten spelen met de instellingen. Voor HDR weergave moet je trouwens in de instellingen UHD color aanzetten voor iedere HDMI ingang bij Samsung tv's. Staat onder externe apparaten. HDR+ modus bij Samsung tv's heeft overigens niks met HDR te maken, en zou ik uitzetten. Dit is bedoeld om van normale non-HDR (SDR) content toch een soort HDR te maken. Als je een HDR bron hebt (zoals de PS4), moet je dit uitzetten.
  Instellingen die ik gebruik:
  Backlight 20
  Contrast 94
  Helderheid 0
  Scherpte 0
  Kleur 50
  Hue 0
  Gamma 1
  Contrast enhancer Low (normaal laat je dit uit, maar geeft HDR iets meer levendigheid, en is niet te vergelijken met dynamisch contrast van vroeger).
  Kleurtemperatuur Warm 2
  Witpunt: R -9 B -6 G 5; R 10 B 10 G 10
  Kleurenruimte Auto
 • @gertjun

  Thanks voor het uitgebreide antwoord. Ik heb gister al e.e.a. aangepast waardoor het iets beter gaat. Zal hier ook eens naar kijken.
 • @Luigi1985 Ja er zit inderdaad (soms) een soort korrelige laag over. Soms valt het meer op dan anders. Ik weet dat dit bijvoorbeeld ook bij de tv-serie van The Walking Dead is. Je zou geloof ik iets aan de motion blur kunnen doen, maar ik heb het gewoon gelaten.

  Ps. Gisteravond/vannacht de game uitgespeeld. Ik wilde even doorknallen vóór het hier 30+ graden is en gamen geen pretje meer is in mijn huis!
 • @Jorn6810

  Flink doorgeknald dan. Ik heb net de eerste infected met Ellie gespot:P.
 • @Luigi1985 Ja even wat meer gespeeld dan anders inderdaad. Veel plezier nog met de game. Neem de tijd :)!
 • @Jorn6810

  Zeker. Ik heb alle tijd van de wereld, want zoveel is er momenteel niet in het vooruitzicht/op mijn verlanglijstje.

  Kan nog wel een aantal weken duren voor ik klaar ben.
 • @Luigi1985

  Doe maar rustig aan, ik zelf had em zondag al uitgespeeld.
 • Nee ik heb het na deze game wel gezien met The last of us hoe tof de game ook is. Laat ze hierna een prachtig nieuw IP maken. Waar ook de gameplay een beetje diverser gaat zijn.
 • @smaakmaker dit is pas hun tweede deel. Mooiste is om het met een trilogie te sluiten.
 • @mightybundy

  Ja maar soms is 2 delen genoeg vind ik.
 • @smaakmaker

  Er waren zaken waar ze zeker in kunnen verdiepen, zoals de groep in santa Barbara bv.
 • @CyberFl

  Ja qua verhaal misschien wel. Maar ik vind persoonlijk dat Naughty dog ook stappen moet maken op gameplay gebied. En dat kan het beste met een nieuwe ip.
 • @smaakmaker

  Ze kunnen heus wat meer op de ps5, uncharted kreeg 4 games bij naughty Dogg, wrm the last of us niet?
 • @CyberFl

  Omdat bij The last of us de gameplay veel minder divers is dan Uncharted. En denk dat nog 2 delen met precies dezelfde gameplay dat dit vervelen gaat. En ik wil weten wat Naughty Dog in een andere setting zou kunnen. Ik zou ze bijvoorbeeld wel een goede sfi. Of een tof western of Piraten thema wel een goede nieuwe ip willen zien neerzetten.
 • @smaakmaker

  Ze mogen van mij ook eerst iets nieuws bedenken de volgende generatie.
  Het was vroeger de studio die bekend stond voor een nieuwe ip per generatie.
  Die trend hebben ze niet voortgezet.

  Maar ik klaag niet want Uncharted 4 en zeker The Last of Us Part II hebben mij enorm gegrepen.
 • Een vervolg mag zeker al vraag ik me af of dat mogelijk is. Deze game was in mijn ogen een goede afsluiter van een generatie.

  Chapeau aan Naughty Dog dat ze de ballen hadden om zo'n beslissingen te maken in het verhaal. Het verdient alle lof!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren