1. The Last of Us: Part 2 komt op twee disks uit

The Last of Us: Part 2 komt op twee disks uit

Is de langste game van Naughty Dog ooit

The Last of Us: Part 2 komt op twee disks uit. Het is volgens Naughty Dog dan ook de langste game die de ontwikkelaar ooit gemaakt heeft.

Dat liet Neil Druckmann weten via PlayStation Blog. "We realiseerden ons al in een vroeg stadium dat we bezig waren aan de meest ambitieuze en langste game uit onze geschiedenis. Om dit verhaal te kunnen vertellen, moet het spel gigantisch zijn."

Industrie-insider Wario64 wijst zijn volgers op Twitter op een Best Buy-advertentie waaruit blijkt dat het spel op twee disks komt. Hoewel het een aantal generaties redelijk gebruikelijk was om games op meerdere disks uit te brengen, gebeurt dit sinds games op blu-ray komen haast nooit meer. Het meest bekende recente voorbeeld is Red Dead Redemption 2.

Gisteravond werd tijdens Sony's State of Play-uitzending onthuld dat The Last of Us: Part 2 op 21 februari 2020 uitkomt op PlayStation 4. Er werd ook een nieuwe trailer getoond.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik hoop niet dat het zo'n repeterende game wordt als deel 1. Vond de game best goed, maar erg eentonig. Ik miste bv. bossfights. Misschien past dit minder goed in deze game, omdat deze meer gericht is op realisme, maar ik had graag gezien dat ook dieren geïnfecteerd konden raken, waarmee je de vijanden wat diverser kunt maken. Ik zie het al voor me…je moet een verlaten dierentuin doorkruisen en je komt daar o.a. een geïnfecteerde olifant tegen. Dat was naar mijn opinie echt gaaf geweest. Of huisdieren als katten en honden.
 • @Monojaxx
  Kom je buiten een hele zwerm geïnfecteerde kraaien tegen, ga die maar eens van je af zien te houden met 5 kogels een tweetal pijlen en hoopje bakstenen.

  Ik vond het overigens zelf niet eentonig, mogelijk omdat ik helemaal in het verhaal zat en op een uitdagende moeilijkheidsgraad speelde.

  Maar goed als het de kwaliteit van één evenaart dan kan dat zomaar eens een GOTY worden, al staat Cyberpunk 2077 daar ook nog tussen.

  -Edit
  Ik zie net dat je exact hetzelfde bericht hebt geplaatst onder het bericht van gisteren…
 • @Monojaxx in de trailer zie je dat Ellie wordt aangevallen door een hond en op een screenshot van eerder deze week was een tijger te zien. Dus lijkt er op dat dieren nu een grotere rol spelen.
 • @Monojaxx

  Ik snap je punt. Maar de situaties waar je met Joël inkwam waren intens dat ik niet het gevoel had dat ik steeds het zelfde was aan het doen. Daarnaast waren de omgevingen wel steeds verschillend.
 • @Monojaxx

  Ik heb werkelijk geen enkel moment het gevoel gehad dat ik iets van hetzelfde aan het doen was of dat het herhalend aanvoelde.
 • @Lync
  Zal wel komen doordat wij de game op een hoger moeilijksheidgraad hebben gespeeld. Op easy is de game inderdaad eentonig en minder uitdagend.

  Zelf heb ik af en toe met zwetende oksels van sommige missies gekregen met de sluip gebeuren….
 • @ShadowhunterrX
  hart in de keel momenten idd.. in die fucking kelder met die aggregaat, staat mij nog steeds bij! dat stuk daarna in die gymzaal ook.
 • @Monojaxx
  Had totaal geen enkel gevoel bij deze game dat het eentonig zou zijn. De game zette eigenlijk vanaf de eerste 10 minuten meteen een intens gevoel neer qua verhaal. Dat het alleen een aandoening betrof voor mensen vond ik juist wel passend. Het niet hebben van bossfights vond ik juist ook weer wat anders dan het typische dat je juist bij veel andere titels ziet. Voor mij was dit qua gameplay-verhaal combinatie echt een van de beste games allertijden (ook gekocht en uitgespeeld voor ps3 en ps4) en deel 2 is sowieso de game waar ik de hoogste verwachtingen van heb.
 • @xevulutionx

  Bloaters waren toch een baas gevecht? Op hard ging je daadwerkelijk het gevecht in met een halve kogel.
 • @san5324
  Ik heb bij een tweede playtrough bewust allerlei spullen bewaard. Toen ik voorbij dat stuk was, was het weer terug spullen opslaan voor het volgende gevecht.
 • @AWESOMEDUDE3

  Dat deed ik ook ja.. Helemaal voor het tweede gevecht met 3 Bloaters wanneer ellie verdrinkt.
 • @Monojaxx

  Het gaat om realisme, kom je in het echte leven ook Boss fights tegen?
 • @CyberFl

  Dat schreef ik toch al? Ik bedoel ook niet echt bossfights, maar meer variatie, dus ook vechten tegen geïnfecteerde dieren bijvoorbeeld.
 • @Monojaxx

  Het is geen resident evil :p
 • @CyberFl

  Elke dag:p

  Nee bossfights heb ik zeker niet gemist. Ik speelde de game ook op de hogere moeilijkheidsgraden en ik heb van het begin tot het eind op t puntje van de stoel gezeten. Zelden een spannendere game gespeeld.
 • Kan niet wachten, in 2021op de ps5.
 • @san5324 Mag toch hopen dat de PS5 wat eerder komt!
 • @Mr. Grand

  Nope, volgende e3 wordt ie pas geïntroduceerd en dan een jaar later met kerst in de winkel zou perfect zijn voor mij ;p
 • @san5324
  Tot nu toe altijd begrepen dat zowel Xbox als PS4 opvolgers in holiday seizoen 2020 moeten verschijnen. Daar ga ik nog steeds vanuit.
 • @san5324
  en zoals gezegd 2020 it is…
  https://blog.eu.playstation.com/2019/10/08/an-update-on-next-gen-playstation-5-launches-holiday-2020

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren