1. The Last of Us Part 2 lijkt verbod te krijgen in Midden Oosten

The Last of Us Part 2 lijkt verbod te krijgen in Midden Oosten

Onmogelijk om PS4-game te kopen

The Last of Us Part 2 gaat mogelijk niet uitkomen in het Midden Oosten. Dat hebben een aantal fans ontdekt, nadat ze de game probeerden te reserveren.

Alle officiële kanalen van PlayStation maken reclame voor de game, ook Saudi-Arabië en de Arabische Emiraten. Ook het Twitter-kanaal van PlayStation Arabia promoot de State of Play-presentatie omtrent de game van morgen. De game staat ook op de lijst voor de aankomende releases op de sites van deze landen, alleen kan de game niet gekocht worden in de PlayStation Store. Een fan stuurde een mail naar PlayStation en kreeg als antwoord dat als de game niet gereserveerd kan worden, die waarschijnlijk een verbod heeft in het desbetreffende land.

Een officiële reden van de ban wordt niet opgegeven. Het is waarschijnlijk dat The Last of Us Part 2 het verbod heeft gekregen vanwege naaktheid en seksuele content in de game. Er bestaat ook een kans dat het gaat om de seksuele geaardheid van hoofdpersonage Ellie, die in de game een relatie heeft met een vrouw.

The Last of Us: Part 2 komt 19 juni uit op de PlayStation 4.

last of us 2

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Tja midden oosten is niet enige achtergestelde plek waar deze game een verbod kan krijgen. Bij de Russkies en oostblokkers is de kans ook groot. Maar ja je kunt weinig tegen die bekrompenheid doen. Ik ben in ieder geval blij dat ik in een land als Nederland woon ( NL is verre van een perfect land maar in sommigen gevallen vele malen beter dan een Arabisch of oostblokish land)
 • @Meta_coola
  Helemaal met je eens, ik ben ook blij in het vrije westen te wonen.
 • @Meta_coola

  Zelfs Duitsland heeft wel eens te maken gehad met censuur in games als ik me niet vergis?
 • @gertjun

  Bedoel je de hakenkruizen? Dat komt omdat de wet het verbiedt om het buiten historische/educatieve context te gebruiken. Games vallen hier niet onder.

  Of je hebt het over games zoals Hatred, maar ja.
 • @Ardyn

  Nee dat bedoel ik niet. Ik heb volgens mij wel eens berichten voor bij zien komen dat bepaalde gedeeltes uit games zijn weggelaten in de Duitse versie maar niet in andere, maar ik kan het fout hebben, vandaar dat ik het zo formuleer zodat iemand hier over uit kan wijden.
 • @gertjun

  Klopt carmageddon etc. Ik houd het er op dat die censuur in Duitsland nog een overblijfsel is van toen de Russkies het voor het zeggen in het oostelijke gedeelte van Duitsland.
 • @gertjun
  Klopt, kan mij nog herinneren dat bij bepaalde games de bloedspetters op het scherm weggehaald zouden zijn. Zo'n effect wat je vaak bij FPS games hebt als je wordt geraakt.
 • Het Midden-Oosten is dan ook een zandbak vol met middeleeuwse mensen, met middeleeuwse religie en diens regels. Of zeg ik nou iets verkeerds? Ter correctie even voor Luigi: dit is mijn mening;-)
 • @Monojaxx

  Nee, als je er echt goed naar kijkt zijn ze met dit soort zaken nog steeds in de middeleeuwen. Dus jij zegt niks verkeerd. Je zou wat verkeerds doen als politiek correct zou praten
 • @Meta_coola

  Dankzij de Arabieren staat deze wereld veel verder dan wat het nu is, algoritme, wiskunde en bepaalde wetenschappelijke medicijnen. Je moet hier gewoon respect voor hebben, en niet meteen zitten te roepen van Oooh Middeleeuwse praktijken. Het zijn islamitische landen, deal with it.
 • @CyberFl

  Lmao.
 • @san5324

  Know your facts.
 • Ik ben het wel met Meta eens eerlijk gezegd. Achterhaalde, middeleeuwse landen met geen enkel respect naar vrouwen toe. Of naar mensen die ''ietwat'' anders zijn dan de gemiddelde bebaarde man..

  Stel je voor dat je die landen verdedigd. Shame on you, Cyber. Shame. on. you.
 • @Morgana

  En in Nederland of België hebben ze wel respect voor vrouwen? Waar huisgeweld nog steeds een dagelijks probleem is? Ik verdedig juist niets, jullie zijn gewoon non intellectuele mensen als het aankomt op dit, jullie geloven te snel wat er zich afspeelt in de westerse media, en dat stoort mij gewoon. Je viseert gewoon een doelgroep terwijl terwijl je er zelf niets van afweet of bent geweest.
 • @CyberFl
  Wat een ongelofelijk dom argument dat NL geen respect voor vrouwen heeft omdat er huiselijk geweld plaats vind. Dat het plaatsvind betekend niet dat het getolereerd wordt.

  Ooh wij hebben ook geen respect van mensen levens, want er worden ook moorden gepleegd in NL. Sjonge jonge jonge.

  Het verschil met landen in het midden oosten is dat zij het normaal vinden dat vrouwen als 2e rangs burgers worden gezien.

  En dan anderen non intulectuelen noemen. Ga lekker terug naar school man.
 • @CyberFl

  Ik wist al dat je niet het helderste licht bent, maar wat je nu toch weer allemaal uitkraamt… Man, man, man…
 • @CyberFl

  Wat vreselijk naïef.

  Besef je dat je jezelf tegenspreekt op deze manier? Deze uitvindingen mogen dan wel van Arabische makelij zijn, maar dat vertegenwoordigt daarom ook nog geen volk, land of religie. Dit is zoals je zelf al zei wetenschap, en ik kan me niks on-religieuzer voorstellen dan onderzoek gebaseerd of feiten. Het zijn de successen van individuelen, en die zijn daarom niet per se gekoppeld aan een land of aan een cultuur. De uitvinders die je net genoemd hebt kunnen een hele andere visie hebben op hun godsdienst of religie in het algemeen. Aangezien je anderen erop wijst dat ze bepaalde bevolkingsgroepen veralgemenen, dan mag ik jou ook even op de vingers tikken dat je net hetzelfde hebt gedaan, al dan niet onbewust.

  "Arabier = sowieso pro-islam, dus de uitvindingen uit het Midden-Oosten zijn pro-islamitisch. De persoonlijke visie van deze wetenschappers zijn dus religieus getint." - CyberFL

  Verder kan het me eigenlijk niet schelen of je in die streken bent geweest of niet. Iedereen kan raden waarom deze game daar verboden wordt, en het Midden-oosten staat nu eenmaal bekend om zijn religieuze fanatiekelingen. De wereld is niet zwart-wit, maar weet wanneer je een naïeve opmerking maakt. Ik laat iedereen vrij in zijn geloofsovertuiging, maar ik zal nooit groeperingen goedpraten die de rechten van de mens schaden in naam van een nooit geziene heilige man of profeet.
 • @Mister Frowdo
  Misschien hebben die mensen (die fanatiekelingen) de "helige man" wel gezien. Ze zijn er gek genoeg voor ;)
 • @CyberFl

  De meeste algoritmische/computer science vooruitgangen komen vanuit Europa zelf. (Denk aan Boole, Leibniz, Gauss, Turing, Neumann)
  Daarnaast is in Wiskunde sowieso al lastiger te bepalen wie wat ontdekt heeft, omdat iedere cultuur zo'n beetje haar eigen ontdekkers heeft. In China noemen ze de Pythagoras Theorem bijvoorbeeld de Gougu Theorem.
  Daarnaast moet je de term algoritme niet verwarren met computertaal als het binaire getalstelsel. Een algoritme is per definitie een manier om iets op te lossen, een stappenplan. Letterlijk vertaald betekent het ook 'calculation method'.

  Overigens zeg ik niet dat Arabieren niks gedaan hebben in de Wiskunde, in tegendeel zelfs. De Arabieren hebben Wiskunde als het ware bedacht, Egyptenaren en Babyloniërs.
  De Islam heeft duizenden jaren later ook weer een hoop toegevoegd aan de Wiskunde, met name in Algebra.
 • @Meta_coola

  Ben je weleens naar de Arabische emiraten geweest dan? Of heb je het alleen bezocht via de AC games? Dan weet je wel dat het daar veel moderner is dan hier hoor.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren