1. Speciale PlayStation 4 Pro van The Last of Us: Part 2 onthuld

Speciale PlayStation 4 Pro van The Last of Us: Part 2 onthuld

Komt tegelijkertijd met de game uit

Sony heeft een Limited Edition console van The Last of Us: Part 2 onthuld. Het gaat om een bundel met de PlayStation 4 Pro.

Over een maand komt het langverwachte vervolg van Naughty Dog uit op de PlayStation 4. Bij de lancering komt er nu ook een Limited Edition PS4 Pro uit. De bundel bevat een Limited Gold Edition draadloze headset en een Seagate 2TB Game Drive. Zowel de game als de speciale PlayStation 4 Pro komen uit op 19 juni 2020. Het pakket zal in totaal zo’n 400 euro kosten.

De bundel beschikt over een matte PS4 Pro-console met een ontwerp van Ellie’s tattoo op de bovenkant, een Limited Edition DualShock 4 Wireless Controller, een fysieke versie van The Last of Us Part 2, een code om digitale content te ontgrendelen, de Game Drive en de headset. De digitale content heeft onder andere een nieuw thema voor de PS4 en avatars. De controller uit de bundel is ook apart beschikbaar voor zo’n 65 euro. De DualShock 4 is draadloos en heeft net als de console mat zwart met Ellie's tattoo als decoratie.

The Last of Us: Part 2
The Last of Us: Part 2

Dat het ontwerp van de console rondom Ellie’s tattoo zou draaien was in het begin nog niet zeker. “Toen we voor het eerst Ellie’s tattoo onthulden, wisten we niet of het zou aanslaan bij de fans”, zegt John Sweeney, Art Director bij Naughty Dog, “Binnen een dag zagen we al echte versies van de tattoo op social media”. Sweeney legt uit dat, toen ze de kans kregen een custom PS4 Pro te maken, ze steeds terugkwamen naar Ellie’s tattoo, “Het was een symbool voor de game geworden, net als het Firefly-logo uit de eerste game”.

The Last of Us: Part 2

The Last of Us Part 2 komt uit op 19 juni 2020. De speciale PS4 Pro bundel komt op dezelfde dag uit.

Dit artikel delen

Over de auteur

Zoë Bonefaas Zodra ik een Game Boy in de hand gedrukt kreeg, was ik om. Het leukste van games vind ik de verhalen die ze vertellen. Favorieten zijn Assassin's Creed, Skyrim, Stardew Valley en Life is Strange. Buiten verhalen in videogames ben ik ook fan van verhalen op andere manieren. Voor de hand liggend dus van films en series (Marvel, DC, Star Wars, Disney, She-ra Princes of Power, Lucifer... ik kan echt eeuwig doorgaan).

Reacties

 • Ik ben echt in staat om een PS4 aan te schaffen puur voor deze game.
  Maar 400 euro is mij toch echt te gortig.
 • @Dabilahro
  Als je goed zoekt kun je vast wel een goedkopere prima PS4 op de kop tikken. Neem er alleen wel een koptelefoon bij want hij zal vast hard gaan blazen.

  OT: persoonlijk lijkt mij het niet erg rendabel om nu nog een nieuwe PS4 aan te schaffen. Je kunt dan denk ik beter een jaartje wachten en voor de PS5 gaan.
 • @Dabilahro

  Een ps4 kost 2dehands echt geen 400 euro. En er zijn ook nog andere goedkope top ps4 exclusieve games die je kunt kopen.
 • Ik had dan liever gezien dat de externe harddisk gelijk als interne schijf gebruikt werd. Hogere snelheden (135 vs 100 MB/s op z'n top), grotere cache (128 MB vs 8 MB) en waarschijnlijk ook simpelweg meer opslag (2 TB i.p.v. 1TB).
  Al is er weinig informatie verder te vinden over de interne harddisk van deze versie, maar zo te zien zit daar verder geen verschil in met een reguliere PS4 Pro.
 • Ik heb helaas al een PS4 pro, kan niet wachten op dit spel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren