1. M-Classificatie voor The Last of Us Part II

M-Classificatie voor The Last of Us Part II

Vervolg op the Last of Us heeft meer volwassen content

Op de site van Sony PlayStation een M-rating gezet voor The Last of Us Part II. Deze classificatie is te vergelijken met de Europese PEGI 18-beoordeling.
Last of Us 2

De ESRB M-rating wordt gegeven wanneer er content in een game of film zit, die bedoeld is voor volwassenen. Naast de rating staat op de site met steekwoorden uitgelegd welke onderwerpen in de game onder deze M-classificatie vallen. In het geval van de eerste The Last of Us ging dit om bloed, geweld, seksuele thema’s en grof taalgebruik. Bij The Last of Us Part II is daar ook naaktheid, seksuele content en drugsgebruik aan toegevoegd.

De Nederlandse kijkwijzer heeft nog geen classificatie voor de nieuwe game.

Dit artikel delen

Over de auteur

Zoë Bonefaas Zodra ik een Game Boy in de hand gedrukt kreeg, was ik om. Het leukste van games vind ik de verhalen die ze vertellen. Favorieten zijn Assassin's Creed, Skyrim, Stardew Valley en Life is Strange. Buiten verhalen in videogames ben ik ook fan van verhalen op andere manieren. Voor de hand liggend dus van films en series (Marvel, DC, Star Wars, Disney, She-ra Princes of Power, Lucifer... ik kan echt eeuwig doorgaan).

Reacties

 • GOTY 2020 4 sure.
 • Kijk perfect!
 • Hoop wel op mee variatie van omgevingen en NPC's. Vond deel 1 vrij saai en repeterend.
 • @Monojaxx

  Maar wel een perfect verhaal.
 • @Monojaxx
  tja ik vond dat absoluut niet. Gisteren las ik ook iemand die m niet zo vond, dat lees ik overigens zelden over deze game. Maar kan net t geval zijn bij jou natuurlijk. Ik ben wellicht zo'n grote uitzondering van RDR2, ik kom er maar niet doorheen, al zo lang is het een side-game die ik erbij speel omdat ie me niet helemaal pakt en zit nu op 60% ofzo en heb nooit zin om verder te gaan. Voor TLOU kom ik echter superlatieven tekort.
  edit: dat was jij ook gisteren zie ik nu:D
 • @xevulutionx

  Ja klopt, dat was ik ook😆…

  Dat wat jij beschrijft heb ik dus ook, dan zit je op een bepaald percentage, en dan heb je gewoon geen zin meer om verder te spelen. Dan is het dus voor mij geen topper. Niet dat de game zo slecht is hoor, zeker niet, maar het heeft het voor mij 'net' niet.
 • In ander nieuws, gras is groen.
 • Kijk keurig. Zo moet het. Wat een heerlijke game was deel 1. Zou ook zeker niet hebben gewild dat er enige concessie in content gedaan zou zijn (iets wat al te vaak gebeurd).
 • Voor mij was het eerste deel de beste game van het decennium, dus vanzelfsprekend veel zin in part II.
 • Kan niet wachten op deel 2

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren