1. The Last of Us-serie bevat weggelaten gamescène ‘waar je mond van openvalt’

The Last of Us-serie bevat weggelaten gamescène ‘waar je mond van openvalt’

In overleg met bedenker Neil Druckmann

The Last of Us-serie op HBO bevat een belangrijke scène die is weggelaten uit de originele game. Dat zegt schrijver en producer Craig Mazin tijdens een podcastaflevering van Must Watch op BBC.

“Ons doel is, als je de game hebt gespeeld, dat je de serie kijkt en zegt: ‘dit heeft niks van waarom ik van de game hou en wat ik in de game meemaakt geschonden. Maar het heeft me ook een hoop meer gebracht – dingen die ik niet wist. Hele gave dingen’.”, zegt de Chernobyl-bedenker.

“Neil zei op een gegeven moment tegen me: ‘er is één ding waar we het vroeger een tijdje over hebben gehad.’ En toen vertelde hij me wat het was, en ik had zoiets van: ‘wauw’, m’n mond valt open. Dat gaat erin, dat moeten we absoluut doen! Je gaat me niet kunnen stoppen om dat te doen, je moet meer neerschieten om dat voor elkaar te krijgen.”

Mazin maakt de game in samenwerking met The Last of Us-bedenker Neil Druckmann. Momenteel schrijven beiden nog het script. Een releasedatum voor de televisieserie is nog niet bekend

The Last of Us

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Mooi, mis de wereld wel een beetje na 2 prachtige games. Maar er zullen vast weer een hoop seksueel gefrustreerde types het niet met me eens zijn.
 • @Jelster

  Ik ben nu een heel eind in het spel en ik zie niet waarom er zoveel ophef was. Oke er zijn wel heeeeel veel vrouwen, maargoed ik heb er geen last van.
 • @Luigi1985
  Speel nog maar even door…
 • @Soon.

  Oke ik ben benieuwd.
 • @Luigi1985

  Hij bedoelt gewoon hoe verder je speelt hoe beter de game wordt! De mainstream massa is achterlijk.  Topgame!
 • @Mister Frowdo

  Audiovisueel van de bovenste plank. Animaties noem de hele mikmak maar op, werkelijk prachtig. Gameplay meer van t zelfde, nou ja precies hetzelfde alleen met een beter likje verf. Niet slecht, niet bijzonder.

  Verhaal vond ik heel erg tegenvallen ivm deel één. Bijna slecht en dan heb ik het niet over een agenda die ze door je strot proberen te drukken.

  Prima game 7,5. Voor degenen die het verhaal wel goed vonden kan ik mij voorstellen dat ze lou 2 een top game vinden.
 • @JaJa_jr

  Er zijn wat dingen over het spel waar we objectief over kunnen zijn zoals bv. de graphics. Die waren sowieso erg prachtig en gek zelfs dat zoiets kan draaien op een console, net zoals met RDR II.

  De gameplay en het verhaal is naar mijn gevoel eerder een subjectieve mening, en die is voor iedereen natuurlijk verschillend. Jammer dat het verhaal voor jou zo tegensloeg, niet sarcastisch bedoeld. Ik heb er oprecht van genoten dus mijn persoonlijke score voor de game ligt natuurlijk een pak hoger.

  Bedankt voor de fijne reactie in elk geval!
 • @Mister Frowdo De mainstream massa overdrijft, maar hoe verder je hem speelt hoe zwakker hij wordt. Dit spel is enkel grafisch een 9 waard.

  En dat ligt niet aan de personnages, maar aan het feit dat ze te lang gewacht hebben met het tweede deel van het verhaal te introduceren aan de speler.

  7,5/10 idd door de pacing die volledig fout zit en het overbodige hoofdstuk op het einde.

  Het maakt me totaal niet uit wat de gays en een transgender betreft, hoewel het op zich idd enorm geforceerd wordt aangebracht.
 • @Mr.Happy

  Iets dat voor jouw opvalt, betekent niet dat het geforceerd is.

  The Last of Us Part 2 is een game die niet voor iedereen geschikt is.
 • @Don Carpaccio

  Haha, inderdaad.  "Ik heb niks tegen homo's maar ik hoef het niet te zien!" - een ruimdenkend mensch
 • @Mister Frowdo ik zeg nergens dat ik ze niet hoef te zien, dat maken jullie er van.

  Het feit dat je zo op de lbgt personages doordraaft ipv op wat ik echt wil aanhalen bewijst enkel jullie gebrek aan begrijpend lezen.

  Hetzelfde @Don Carpaccio.

  Geen enkel game is voor iedereen geschikt. TLoU2 is gewoon objectief een verkeerd verteld verhaal met een eindpunt dat rotslecht is uitgewerkt.

  Verberg jullie achter dooddoeners en oneliners dat anderen gewoon de genialiteit niet zien zoveel je wil, dat maakt het nog altijd geen waarheid.
 • @Mr.Happy

  Het feit dat ik alleen reageer op dat stukje van je tekst is omdat ik de rest van je mening aanvaard als subjectieve mening.

  Ik heb alles gelezen, no worries!
 • I
  @Mr.Happy  Objectief waarneembaar?

  Het verschil van paarden tussen Red Dead Redemption 2 en Assassin’s Creed is objectief waarneembaar.

  Het een is goed, het ander niet.  De beleving van een verhaal is dan weer een persoonlijke ervaring.  The Last of Us Part II is een mensonterend verhaal.

  In alle opzichten.

  Ze hebben het meerdere keren geflikt om ons te foppen en te choqueren.

  En toch bleven we spelen.
  (Buiten die nul-op-tienen op Metacritic)

  De meeste mensen kunnen dat niet aan en zoeken naar de verkeerde redenen.

  Er ontstaan de gekste complottheorieën.

  De minder progressievere PAC-MAN spelers laten zich letterlijk vangen in die heksenjacht naar SJW praktijken.

  Ze zijn meer geobsedeerd in homo’s, gespierde vrouwen en andere doodnormale zaken.
  Een kusje tussen twee grieten beschrijven ze dan als een of andere geile tongzoen.
 • @Don Carpaccio

  Objectief waarneembaar zijn de zwaktes in het verhaal, enkel het genre is een subjectief gegeven. Persoonlijk valt dit type verhalen volledig in m'n interesse-sfeer trouwens.

  HUGE SPOILER ALERT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Objectief was het niet beurtlings switchen van chapters een domme move. Beurtlings een chapter met elke groep kunnen spelen had 90% van het verhaal kunnen redden.

  Door dat niet te doen gaat alle veerkracht uit het tweede deel van het verhaal omdat je volledig op voorhand op de hoogte bent van wat er met de personen in deel 2 van het verhaal al gebeurde.
  De storytelling verkloot daar door z'n volgorde enige vorm van empathie voor de andere groep vanwege 2 heel belangrijke punten.

  A: Tegen dat de tweede helft begint heb je al een hekel aan die personen omdat je geconditioneerd werd in de eerste helft van het game. Dit ondanks het feit dat ze een meer dan begrijpelijk reden hadden voor hun acties. Het kan je echter amper nog een bal schelen wat er wel of niet met hun gebeurd, vooral dankzij de manier en de volgorde waarop het verhaal werd verteld.

  B: Doordat ze uiteindelijk bijna allemaal sterven en je dat op voorhand weet voor je aan hun deel van het verhaal begint, belet je de speler ook om een band met die personages te krijgen, dit ondanks dat ze goed zijn uitgeschreven met een goed achtergrondverhaal en goede uitgewerkte karakters.

  Voeg daar dan nog aan toe dat ze voor het laatste chapter beter een pagina uit het handboek van Elza hadden genomen (Let it goooooo) na wat Abby met Ellie deed, vooral nadat ze zelf toegaf te begrijpen waarom dit alles gebeurde.

  Dan komen we aan de ptsd die kinderachtig slecht werd geïmplementeerd en waarin enkel word verwezen naar wat er met Joël gebeurde, maar waarin amper of niet wordt terug gegrepen naar wat Ellie zelf deed met honderden personen (dit tot daar toe als je pacifistischer speelde dan ik), maar vooral naar wat ze zelf deed met Nora, Owen en Mel. Dit had al even veel invloed mogen hebben op die ptsd tenzij ze psychopaat blijkt te zijn.

  En dan wil 'k het nog niet hebben over de eindscène die rondom idioot is. Stop met op die gitaar te willen plukken en go get your woman whiny little bitch. Alsof die haar niet zou vergeven en terugnemen na een korte uitleg van wat er wel en vooral niet gebeurd is in het laatste chapter.

  Uiteindelijk wordt het ganse verhaal enorm tweedimensionaal afgehandeld met als hoofdmoraal "revenge is bad, mkay" en zit het volgens u fantastische verhaal vol met plotholes en slechte pacing. En dat kan je WEL objectief beschrijven.

  Good for you dat je het leuk vond, maar stop nu alsjeblieft maar met die mentaliteit van "als je TLoU2 niet goed vond dan snap je het gewoon niet".

  Objectief gezien is het een veel minder goed verteld verhaal dan deel 1 en volgens mij wisten ze het zelf ook gezien het feit dat de pers het volledige spel niet mocht reviewen.
 • @Mr.Happy

  Het eerste deel was ook super vooruitstrevend en divers. Er kwamen niet meer of niet minder holebipersonages aan bod dan nu. Dat het bij enkelingen in het verkeerde keelgat schiet zal me dan ook een transseksuele worst wezen.
 • @Mister Frowdo wat baten kaars en bril….

  Focus je rustig verder op het non-issue van de lbgt characters.
 • @Mr.Happy

  Oké, kanjer! ;-)
 • @Mister Frowdo

  Oke ik ga me na het uitspelen wel verder in de discussie mengen ;)
 • @Luigi1985

  Ja, best hier even niet kijken voor spoilers! :-)
 • @Mister Frowdo
  Ik ben het gewoon niet eens met het einde. Wat een kut einde. Verder idd, grafisch, geluid, animaties, voice overs, acteer werk allemaal super, maar dat einde.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren