1. 'The Last of Us-serie moet verhaal uit de game versterken'

'The Last of Us-serie moet verhaal uit de game versterken'

Showrunner begrijpt de angst van fans

De aankomende HBO-serie gebaseerd op The Last of Us moet het verhaal uit de oorspronkelijke game versterken, niet ongedaan maken.

Dat meldt showrunner Craig Mazin - ook bekend van de geprezen miniserie Chernobyl - in een interview met BBC Radio's Must Watch.

"Fans kunnen zich wanneer een IP uitgeleend wordt druk maken dat die mensen het niet echt begrijpen, of men het verandert", aldus Mazin. "In dit geval werk ik er samen met de man achter (de game) aan. De aanpassingen die we maken moeten het uitgebreider maken, het niet ongedaan maken, maar het juist versterken."

Zoals eerder bekend werd gemaakt werkt Naughty Dog's creative director Neil Druckmann mee aan de serie. Volgens Mazin zijn er nu plannen voor hoe de show gaat verlopen en begint men nu aan het script.

Hij vervolgt: "We verzinnen nieuwe dingen, en stellen ons elementen die er al zijn opnieuw voor, zodat het in een ander medium past. Voor mij is het een droom die uitkomt. Ik ben een beetje bang, want veel emoties die verbonden zijn aan de game zijn intens. Ik denk dat ik een tijdje in een bunker ga schuilen, want je kunt niet iedereen blij maken."

Het is nog niet bekend wanneer de HBO-serie verschijnt. Voor zover bekend moet het eerste seizoen de gebeurtenissen uit de eerste game behandelen, maar bij succes is het ook mogelijk dat daarna The Last of Us: Part 2 wordt verfilmd.

The Last of Us

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren