1. The Legend of Zelda: Skyward Sword HD komt naar de Switch

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD komt naar de Switch

Verschijnt op 16 juli

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD komt naar de Nintendo Switch.

Dat heeft Nintendo vanavond tijdens de Direct-livestream aangekondigd. The Legend of Zelda: Skyward Sword verscheen oorspronkelijk in 2011 op de Wii. De Switch-versie verschijnt op 16 juli. De game kan nu al gereserveerd worden via de Switch eShop.

De Zelda-game bevat een traditionele spelwereld met kerkers, maar heeft als unieke feature dat spelers met de Wii Motion Plus-controller de richting van Links zwaardslagen kunnen bepalen. Deze besturing kan ook op de Switch worden toegepast met de Joy-Con-controllers, waarbij één controller als zwaard en de ander als schild functioneert. 

Het is echter ook mogelijk om de game geheel met knoppen te spelen, zoals op de Switch Light en de Pro Controller. Met de rechter analoge stick kan het zwaard in richtingen worden geduwd.

In de Direct-presentatie liet Nintendo tevens weten dat meer informatie over het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild later dit jaar volgt.

Tot slot komen er speciale Joy-Cons uit in de stijl van het spel. Deze Joy-Cons zijn ook vanaf 16 juli verkrijgbaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Yesssss!!!!
 • Deze direct…..Hij was fantastisch en dat terwijl er niet echt iets voor mij tussen zat.

  Bedenk dat we nog steeds niets weten van de 2de helft van dit jaar. Al deze games komen voor Augustus uit (met uitzondering van splatoon 3 en die SE srpg).

  Dat Mii spel is ontzetten slim gezien de nieuwe Animal Crossing user base.

  Een Nintendo published DC girl hero game voor diezelfde doelgroep.

  Skyward Sword is een van de beste 3d zelda's (Ja dat vind ik echt) Die toen veel kritiek kreeg door motion control haters en fans die hoopte op een meer open wereld zelda. Nu hebben we die open wereld zelda game in botw. Het verhaal en dungeons van skyward sword is precies wat men in botw mist. Deze game gaat veel nieuwe fans krijgen.

  Mario Golf is niche. Niet mijn ding, maar leuk voor de liefhebbers die hier lang op gewacht hebben.

  Fall guys op de switch. Alhoewel wat laat. Deze game gaat heel goed met de Nintendo gamers. Fall guys gaat zeker een nieuwe impuls krijgen.

  Splatoon 3 voor 2022 is huge nieuws. Niet perse om de game zelf, maar splatoon is een game die ongeveer 2 jaar gesupport wordt. Het uitbrengen van deze geeft is een boodschap dat de switch nog minimaal tot 2024 blijft. Deze aankondiging is dus een sterke boodschap van Nintendo. "Koop nog een switch, we zijn nog lang niet op het einde van deze generatie"

  H1 van 2021 zit iig goed vol. Aan gezien H2 vaak de grotere games bevat kijk ik heel erg uit naar de rest van dit jaar.
 • "Skyward Sword is een van de beste 3d zelda's (Ja dat vind ik echt) Die toen veel kritiek kreeg door motion control haters en fans die hoopte op een meer open wereld zelda. Nu hebben we die open wereld zelda game in botw. Het verhaal en dungeons van skyward sword is precies wat men in botw mist. Deze game gaat veel nieuwe fans krijgen."


  @Newgamessuck

  Op alle punten met je eens!

  Ik vind dit een geweldige Zelda game en ben heel blij deze nog een keer te mogen spelen in HD en zonder de motion controls!

  De rest van de presentatie kon me gestolen worden eerlijk gezegd. Zat voor mij verder 0,0 interessants tussen.
 • @Monojaxx

  eens, Voor mij ook weinig interessants. Maar objectief gezien heeft nintendo H1 helemaal vol gepropt met games. Niet mijn games, maar zeker games die verkopen en een bepaalde groep switch bezitters heel blij gaat maken.

  Ik ben erg benieuwd naar een volgende direct die de H2 games presenteert. Ik heb een positief gevoel over 2021.


  Over skyward sword. Enige minpunt was een hoop geklets van Fi. Maar de weg naar Dungeons en de Dungeons zelf was magisch. Beste Dungeons en beste verhaal van alle Zelda games. hands down.
 • @Newgamessuck

  Zeker weten! BOTW is wel mijn nummer #1, maar dat komt ook puur door de grafische stijl en de vrijheid en grootsheid, maar ik miste idd de dungeons en de variatie in boss fights. Die Ganon geesten kwamen toch allemaal een beetje op hetzelfde neer. Het wapensysteem van BOTW vind ik ook niks. Heb je eindelijk een super wapen, gaat ie weer stuk… 😒

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren