1. Update: Nintendo heeft geen plannen voor Zelda: Skyward Sword op Switch

Update: Nintendo heeft geen plannen voor Zelda: Skyward Sword op Switch

Eiji Aonuma zou daar naar hebben gehint op een Zelda-concert

Update: Een woordvoerder van Nintendo heeft volgens Eurogamer gezegd dat het bedrijf momenteel geen plannen heeft voor een Switch-versie van de game Zelda: Skyward Sword.

Origineel bericht: Zelda-producent Eiji Aonuma zou op een Zelda-concert in Osaka, Japan hebben gehint naar een Switch-versie van The Legend of Zelda: Skyward Sword.

De precieze woorden van Aonuma zijn niet duidelijk, maar volgens diverse tweets zou de producent toch echt hebben gehint naar een Switch-versie van de Wii-game.

The Legend of Zelda: Skyward Sword kwam in 2011 uit op de Wii. De game leunt erg op bewegingsgevoelige besturing, waarbij Link zijn zwaard op een bepaalde manier moet zwaaien om vijanden te doden. Een ander groot verschil met gebruikelijke Zelda-games is dat er geen grote open wereld is, maar een luchtruim van waaruit diverse locaties in Hyrule bezocht kunnen worden.

Nintendo heeft de Skyward Sword-remaster voor Switch nog niet officieel aangekondigd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dan zie ik liever eerst de andere hd versies en daarna deze met aangepaste besturing
 • Ik vond Skyward Sword gewoon echt geen leuke game. De besturing was frustrerend, Fi (zo hete dat zwaard toch?) was een irritant personage, de overworld had zoveel potentie maar stelde niets voor.. De game begon wel interessant, met leuke personages, maar al snel was het fetch quest galore. De hele tijd de zelfde gebieden en vijanden hielpen ook niet mee. Denk niet dat ik deze Zelda ooit nog aanraak. Jammer..
 • @WvA

  Ik vond skyword swords juist zwaar under rated. De besturing deel ik met je. Dat was imo ook niet best. Werkte voor mij soms gewoon niet. Maar die dungeons zijn imo de beste uit de hele Zelda history. Ook vaak al de weg naar de dungeon toe.

  Nadeel vond ik dat het iets te lineair was. Maar daar hebben meer 3d zelda's last van.
 • @Newgamessuck

  Mwa als ze het aanpassen dat Motion niet verplicht is. (Hoe lastig dan ook, eventueel slechts wat gyro) ben ik wel te porren om deze HD remaster te steunen. Grafisch schreeuwt deze game om een HD versie want het is een prachtige game.

  Als ik hem moest ranken naar andere 3D Zelda’s is het wel de slechtste. Maar zelfs de slechtste Zelda blijft een topgame. Maar het komt niet in de buurt van BotW, OoT, MM en WW wat stuk voor stuk de beste games in de industrie zijn naar mijn mening.
 • @Ramirez

  Wat de beste zelda's zijn is een eeuwige discussie onder liefhebbers en verschilt heel erg per persoon.

  Ik vind persoonlijk Windwaker de slechtste zelda. Dat varen verpest de game imo. Beste 3d zelda vind ik Breath of the wild, maar Skyward sword staat bij mij op de 2de ({die dungeon zijn verschrikkelijk goed). Oot wint de nostalgie prijs, maar is gewoon wat verouderd.

  Het feit datg liefhebbers van de serie hier niet over uit komen komt gewoon omdat het stuk voor stuk topgames zijn.
 • @Newgamessuck

  Ben het grotendeels met je eens. Alleen de 2e plaats niet. Ik denk dat bij mij daar Twilight Princess komt en op drie OOT.
 • @Newgamessuck

  Bijzondere opinie, de windwaker komt bij mij juist op nummer 1. Op Botw na de meest open en avontuurlijke zelda game ooit. De sfeervolle muziek en grafische stijl gaf het een extra dimensie welke ik nooit eerder had gezien in games. Op ontdekkingsreis gaan naar diverse eilanden en niet te weten wat daar zich schuilt. Het klopte allemaal imo, haha.

  Botw op 2 en Twillight Princess op 3.

  Ben overigens wel benieuwd naar skyward omdat ik die nooit heb kunnen spelen.
 • @Newgamessuck Ook ik vind dat deze game een tikje te veel wordt bekritiseerd. De dungeons waren inderdaad erg goed uitgewerkt en zorgde voor veel creatieve puzzels. Besturing was soms niet helemaal top, maar wellicht dat ze dat nu juist kunnen aanpakken. Wat betreft graphics, vond ik het een prachtige stijl, maar wel eentje die door de gebrekkige hardware niet meer helemaal tot zijn recht kwam. Een remaster zou in deze zin dus enorm welkom zijn. Ik zou het i.i.g. toejuichen!
 • Vond het ook een zeer vermakelijke game, maar niet de beste Zelda ooit.
 • Met stipt op nummer 1 als slectste Zelda in mijn boekje. Zelda gaat mij om de ervaring, de overworld en de fun. Nu was de overworld in deze game echt niet best, ongeinspireerde gebieden die mij niet wisten te bekoren. Daarnaast was deze Zelda.veel te lineair, was het veel te uitleggerig en aan de hand nemend, veel dialogen (metname die van FI) veel te saai, en de game grafisch te korrelig en daardoor haast lelijk vanwege de achterhaalde hardware. Geen slechte game, wel een slechte Zelda naar mijn mening.
 • @benjaminben Ik moet bekennen dat ik na BotW eigenlijk best wel weer toe ben aan een iets meer lineaire Zelda-game. Kan me wel in je punten vinden, maar denk dan ook gelijk: dit is juist een Zelda-titel die een goede remaster kan gebruiken.
 • Deze Zelda nooit gespeeld. Zie hem al te graag naar de Switch komen en Xenoblade 1 ook graag. Deze 2 games verdienen een HD jasje.
 • Minpunten:
  - Besturing
  - Grafisch (480p op een groot UHD scherm, is ECHT een no-go)
  - Soms teveel herhaling, op verschillende gebieden
  - FI

  Pluspunten:
  + Verhaal (het beste verhaal van welke Zelda game dan ook, imho)
  + Artstyle
  + Tempels
  + Bazen
  + Puzzels/quests
  + Karakter development
  + NPC's

  Met een evt. HD remake/remaster zouden ze (bijna) alle minpunten weg kunnen poetsen, denk ik. Dan wordt deze game (die ik al super dik vind) nog beter!

  Imo:
  OoT = TWW > BotW > SS > TP > MM (en ook MM vind ik gewoon echt geweldig).
 • @Piet S.

  Wtf MM als laatste? Is mijn favoriete Zelda en favoriete game allertijden. SS vond ik qua Zelda ruk, het verhaal was imo niets speciaals.
 • @benjaminben

  Ik vind MM ook echt heel vet! Ik zou de game met minimaal een 8,5 beoordelen, dus dat zegt genoeg.

  Echter is de game erg kort en vind ik 2 van de 4 dungeons (Woodfall Temple & Great Bay Temple) dan ook nog eens niet echt bijzonder (de helft… dat is veel). De sfeer van de game is geweldig, maar het duurt allemaal niet lang genoeg…
 • Toevallig laatst weer begonnen met Skyward Sword op de Wii (3de keer nu). Laatst toen wilde beginnen ben ik uren bezig geweest met mijn instellingen, echt WTF hoe kan deze game zo lelijk/korrelig zijn. Ik dacht echt dat het aan mijn tv lag. Blijkt het gewoon echt zo te zijn, terwijl ik het veel mooier kon herinneren.

  Hoe dan ook, dit vind ik een zeer vermakelijke game. Echt een geweldig verhaal, en geweldige tempels, met name de Pirate Sand Ship. Maar die resolutie, en rare uitspraken van Fi maken het voor mij net wat minder dan de andere Zelda games. Dat lineaire heb ik niet zo problemen mee.
 • Even deels off topic, maar ik droom wel van een zelda die het beste heeft van allemaal.

  De open wereld als BOTW, de dungeons als SS, setting als Twilight princess. De muziek als oot.

  Na botw en alle kritieken erop denk ik wel dat Anouma zo slim is echte dungeons te maken voor de volgende open world zelda en nostalgische muziek.
 • Hier switch users, een Zelda remake om jullie honger te doen stillen. Want het zal nog heel lang duren vooraleer er een nieuwe Zelda aankomt. Maar heb deze game gespeeld op de Wii u, was niet echt mijn ding.
 • @CyberFl

  De laatste geheel nieuwe Zelda is pas 1,5 jaar oud, dus een prima tussenoplossing toch? Ik zie het probleem niet. :-)
 • @Piet S.

  Ik zie het probleem ook niet. We doen nu net of alleen de Switch remakes krijgt, maar bijna alle games waarvoor ik mijn PlayStation 3 wilde bewaren, hebben inmiddels een PlayStation 4-versie:

  Grand Theft Auto 5
  The Last of Us
  Uncharted 1,2,3
  Devil May Cry
  Heavy Rain

  Nu gebeurt hetzelfde met de Switch. Alleen nu hoor je iedereen erover. Vooral voor de Wii U games vind ik het een goede zet. Ik heb maar vier Wii U games dus kom maar door met remakes van die goede titels. Voor de Wii heb ik de meeste toppers al, dus of ik remakes ga aanschaffen… ik weet het niet

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren