1. The Lord of the Rings: Gollum in ontwikkeling

The Lord of the Rings: Gollum in ontwikkeling

Komt pas in 2021 uit

The Lord of the Rings: Gollum is in ontwikkeling bij het Duitse Daedalic Entertainment.

De game, gebaseerd op het personage uit The Lord of the Rings, moet zich afspelen voor de de films en boeken. Gollum is het personage in de boeken die voor geruime tijd de ring in het bezit heeft en er vervolgens alles aan doet om deze weer terug te krijgen.

Daedalic Entertainment laat weten dat The Lord of the Rings: Gollum ergens in 2021 uit moet komen op pc en "alle relevante consoles". Het is de eerste game die wordt ontwikkeld dankzij een nieuwe samenwerking tussen Daedalic en Middle-earth Enterprises. Er worden tevens plannen gemaakt voor andere projecten.

"We willen een ervaring bieden waarbij we een verhaal vertellen", aldus CEO Carsten Fichtelmann. "Vier jaar geleden kwam ik in contact met Middle-earth Entertprises in Berkely, misschien wel zoals Peter Jackson twintig jaar geleden deed, en liet ik weten dat we graag Lord of the Rings wilden licenseren. Na wat onderhandelingen bleek het dat het Tolkien-landgoed op zoek was naar een bedrijf dat meer verhalende producten kon maken in vergelijking met andere producten die de laatste jaren zijn verschenen."

Meer details, waaronder eerste beelden, zijn er nog niet.

The Lord of the Rings: Gollum

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • 2021, lekker op tijd met aankondigen weer. Wel tof dat er weer wat uit deze franchise in t gamelandschap verschijnt.
  • Awesome! Beste trilogie.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren