1. Amazon werkt aan The Lord of the Rings-mmo

Amazon werkt aan The Lord of the Rings-mmo

De mmo zou free-to-play worden

Er wordt een nieuwe mmorpg gebaseerd op de The Lord of the Rings-franchise ontwikkeld bij Amazon Game Studios.

De studio zou het spel samen met Athlon Games ontwikkelen. Amazon is echter leidend in de ontwikkeling van het spel. Dat is geen verrassing, aangezien het bedrijf ook een televisieserie gebaseerd op The Lord of the Rings-franchise ontwikkeld.

De game wordt bij Amazon ontwikkeld door een team dat ook werkt aan de mmo New World. Hierin zitten ontwikkelaars die onder andere aan World of Warcraft, Destiny en Everquest hebben gewerkt. Het spel zou free-to-play worden.

Amazon Game Studios bestaat nog maar kort. In 2016 kondigde het bedrijf zijn eerste games aan; Breakaway, Crucible en New World. Geen van deze games zijn tot nu toe uitgekomen en Breakaway is geannuleerd. Amazon Game Studios ontsloeg tijdens E3 dit jaar een aantal werknemers. Amazon heeft tot nu toe alleen het spel The Grand Tour Game uitgegeven.

The Lord of the Rings

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Ben toch benieuwd of deze "revival" van Amazon het commercieel gebeuren rond Midden Aarde terug een boost kan geven.

  De gemiddelde geek-winkel staat vol met Harry Potter-, Fantastic Beasts- en Game of Thrones-prullen, maar bijna nooit iets van The Lord of the Rings.
 • @Don Carpaccio

  Is dat nou zo erg?

  Het voortdurend opgraven van oude IP's begint mij de keel uit te hangen. Ik ben gek op Tolkien's werk, maar ik zie de Amazon-serie eerder afbreuk eraan doen dan dat het een verrijking is. Het heeft zijn tijd gehad, en het zou fijn zijn als bedrijven als Amazon en Disney eens verder keken. Maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren zolang er nog een cent uit te wringen is.
 • @Heer Mida

  Tja ik heb een zwak voor LEGO en toen de sets van The Lord of the Rings abrupt gestopt werden, door de tegenvallende verkopen*, vond ik dat inderdaad heel erg.

  Ik geef je 100% gelijk dat "Het voortdurend opgraven van oude IP's" vervelend kan worden.
  Maar komt dat gevoel niet alleen voor als de reboot, prequel of sequel niet meer dan een teleurstelling is?

  Als ik naar Batman of Spider-Man kijk, twee franchises die ook serieus zijn opgegraven, zie je ook hoopgevende reboots (Christopher Nolan Batman's).

  Ik vond The Hobbit films enorm zwak vergeleken met The Lord of the Rings. Ik hou mijn hart dus vast voor wat Amazon gaat doen. Maar als het positief uitdraait, hoop ik dat ze die Harry Potter en Game of Seizoen 8 was slecht Thrones van de toonbank zwieren.

  *bron: LEGO winkel Wijnegem.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren