1. The Sinking City-ontwikkelaar beschuldigt uitgever van piraterij

The Sinking City-ontwikkelaar beschuldigt uitgever van piraterij

Een inzinking

Ontwikkelaar Frogwares heeft uitgever Nacon beschuldigt van het illegaal uploaden en verkopen van The Sinking City.

Dat laat Frogwares weten in een blogpost. De ontwikkelaar sprak zich een aantal dagen geleden al uit via een bericht op Twitter. Hierin verzoekt het spelers om de door Steam aangeboden versie van The Sinking City niet te kopen.

Frogwares beschuldigt Nacon in de blogpost van het hacken en veranderen van de broncode, om de game vervolgens te verkopen via Steam. De ontwikkelaar dreigt inmiddels met juridische stappen, maar dat weerhoudt de uitgever er niet van om alles te ontkennen. 

The Sinking City verdween in augustus vorig jaar van Steam. Dit komt omdat ontwikkelaar Frogware een geschil heeft met de Franse studio Nacon, dat opgericht werd na de consolidatie met Bigben Interactive. Volgens Frogware probeerde Nacon de rechten op The Sinking City te bemachtigen en moet het bedrijf de ontwikkelaar nog zo'n 1 miljoen euro aan onbetaalde royalty's uitbetalen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren