1. Schrijver van The Witcher-boeken krijgt meer vergoeding van CD Projekt Red

Schrijver van The Witcher-boeken krijgt meer vergoeding van CD Projekt Red

Ontwikkelaar wil goede relatie met auteur behouden

CD Projekt Red gaat meer financiële compensatie geven aan de schrijver van de The Witcher-boeken, Andrzej Sapkowski.

Vorig jaar gaf Sapkowski al aan 14 miljoen euro aan royalty's te willen ontvangen van CD Projekt Red. De auteur van de boekenreeks waar de games op gebaseerd zijn, koos er voor om zijn deel van de winst in één keer te onvangen toen de rechten van de franchise werden verkocht. Hij had namelijk geen vertrouwen in de groei van de franchise. Toen The Witcher-games een succes werden, had Sapkowski het gevoel te weinig geld te hebben ontvangen.

De Poolse uitgave Puls Biznesu meldt nu dat CD Projekt Red een regeling heeft getroffen met de auteur. Het is niet bekend om hoeveel geld het gaat. CD Projekt Red heeft dit gedaan omdat het bedrijf een goede relatie met Sapkowski wil behouden.

Intussen wordt er gewerkt aan een serie rondom The Witcher. Het eerste seizoen van deze serie moet later dit jaar op Netflix verschijnen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Ik weet niet helemaal wat ik hier van moet vinden.. Aan de ene kant heeft hij natuurlijk "The Witcher" verzonnen.. Maar het is ook weer niet zo dat hij ook maar iets te maken heeft met alle tijd en passie die CD Projekt Red er in heeft gestopt.
    Hij dacht zelf ook dat het niets zou worden, en ging gelijk voor het "grote geld" zonder enig vertrouwen te hebben in de studio. En dan achteraf zeuren..
  • Die dikke oude papzak zou geen cent moeten krijgen, arrogante idioot is het
  • Je VERKOOPT een product voor een bepaald bedrag. Vervolgens maakt een ander van dit product een ander product en dan is het een succes en wil je meer geld…. netjes dat ze meer geven en snap dat ze hem en mogelijk andere schrijvers te vriend houden. Wat minder netjes van dr schrijver 14 miljoen! Ook meer willen. Sjees
  • Heeft hij even geluk dat ze hem aan de lijn willen houden, want zijn claim slaat natuurlijk nergens op. Hij heeft verkeerd gekozen en geen vertrouwen gehad, was the Witcher geflopt dan was dit een slimme keuze geweest, maar helaas bleek het anderszijds, dat moet je dan kunnen accepteren. Zelf zag ik the Witcher ook niet zo'n succes worden als het nu is. Deel 3 heeft daar iig een belangrijke rol in gespeeld.

    Dit zou namelijm hetzelfde zijn wanneer iemand zijn redelijk lopende bedrijf aan mij verkoopt. Ik dit bedrijf totaal succesvol maak, en dezelfde persoon vervolgens van mij meer geld wil omdat ik er door mijn eigen bloed zweet en tranen zoveel aan verdien. Fuck off…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren