1. THQ Nordic: 'Makers Metro Exodus werken aan nieuwe game'

THQ Nordic: 'Makers Metro Exodus werken aan nieuwe game'

Uitgever heeft daarnaast Piranha Bytes gekocht

4A Games werkt aan een nieuw spel, zo laat uitgever THQ Nordic weten.

Het zou gaan om een "aankomend, nog niet aangekondigd AAA-project". 4A Games is de ontwikkelaar van de Metro-reeks. Metro Exodus kwam eerder dit jaar uit. Verder zou THQ Nordic in totaal tachtig games in ontwikkeling hebben, waarvan 48 titels nog niet zijn aangekondigd.

Het bedrijf kondigde daarnaast aan Piranha Bytes, de studio achter Gothic, Risen en Elex te hebben gekocht. Naast de studio heeft THQ Nordic daarmee ook alle franchises van de ontwikkelaar in handen. Piranha Bytes blijft volgens de uitgever complete creatieve vrijheid behouden en zal blijven worden aangestuurd door CEO Michael Ruve.

Het bedrijf heeft tot slot zijn kwartaalcijfers van de periode tussen 1 januari tot en met 31 maart 2019 bekendgemaakt. Het bedrijf ziet een stijging in zijn netto inkomen van 158 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, naar 1.630,5 miljoen Zweedse kronen. Vooral de release van Metro Exodus en Satisfactory hebben bijgedragen aan het succes van de uitgever. THQ Nordic heeft in diverse regio ook grote spellen van andere uitgevers uitgebracht. Hieronder vallen onder andere Kingdom Hearts 3 van Square Enix en Resident Evil 2 en Devil May Cry 5 van Capcom.

THQ Nordic

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren