1. Update: THQ Nordic is niet eigenaar van IP Metro Exodus

Update: THQ Nordic is niet eigenaar van IP Metro Exodus

Lars Wingefors, medeoprichter van THQ, heeft gereageerd op tweets van THQ Nordic

Uitgever THQ Nordic heeft op Twitter gemeld dat Koch Media besloot Metro Exodus de game exclusief naar de Epic Games Store te brengen. Exodus komt een jaar later naar Steam.

Vorig jaar nam THQ Nordic de uitgever Koch Media over voor een bedrag van 121 miljoen euro, waarmee de Metro-franchise in handen kwam van de uitgever. Na de bekendmaking dat de pc-versie van Metro Exodus voor het eerste jaar exclusief beschikbaar wordt op de Epic Games Store, werd door fans meerdere malen kritiek geuit op het moederbedrijf.

In een verklaring via een Twitter-bericht geeft THQ Nordic nu aan dat niet zij, maar zusterbedrijf Koch Media verantwoordelijk is voor de keuze omtrent de distributie van de game.

"Het besluit om Metro Exodus als een tijdelijke exclusieve titel uit te brengen op de Epic Store is in zijn volledigheid genomen door Koch Media, aangezien zij de eigenaren zijn van de intellectuele eigendommen. Zij zijn een zusterbedrijf van THQ Nordic, wat precies de reden is waarom wij niet op deze zaak gaan reageren", aldus THQ Nordic.

Het bedrijf neemt zich voor, hoewel het in de toekomst niet uitsluit om games tijdelijk exclusief te maken, om games op zoveel mogelijk platformen beschikbaar te stellen.

Ondertussen heeft uitgever Deep Silver , uitgever van Metro Exodus, duidelijkheid geschept over de distributie van fysieke pc-kopieën van Metro Exodus. Spelers met vooruitbestelde fysieke kopieën ontvangen een Epic-code die zij op het digitale platform kunnen gebruiken.

Update: Lars Wingefors, medeoprichter en CEO van van THQ Nordic AB heeft inmiddels reageert en wijst erop dat de tak van THQ Nordic die de tweets heeft gestuurd heeft, niet het gedeelte van THQ Nordic is dat het intellectueel eigendom van Metro Exodus in handen heeft. THQ Nordic AB is IP-eigenaar van Metro Exodus en heeft ook Koch Media in bezit. Wingefors geeft in zijn verklaring onder meer aan volledig achter Deep Silver en Koch Media te staan:

I fully support our sub-groups’ autonomy to run their respective businesses. I believe it’s in the group’s, and ultimately the consumers’, best interest that business decisions are made close to the market and this is the group’s consistent business model.I firmly believe that Deep Silver and Koch Media have carefully considered the advantages and disadvantages, opportunities and risks in their decision to go solely with Epic Games Store. The decision has my full support.I have noted that there is some confusion about the two different THQ Nordic entities, the parent company and the operating entity in Vienna. As already communicated to shareholders last year, the parent company will change its name to better reflect its status.

THQ Nordic GmbH heeft de IP's voor onder andere Darksiders, Titan Quest, Wreckfest en MX vs ATV in bezit.

Metro Exodus verschijnt op 15 februari op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

  • Concurrentie is natuurlijk niet slecht, maar het is gewoon vervelend om met al die clients te moeten werken en daarnaast moet concurrentie wel in het voordeel zijn van de consument. Het maakt verder niet zoveel uit wie hiervoor gekozen heeft, het feit blijft dat je hier als PC Gamer mee om moet gaan of gewoon wachten totdat de game op Steam staat. Exclusiviteit heb je ook op consoles.
  • Ze kunnen allemaal daar de stront zak krijgen,
    Om dit nog op de laaste 2 weekend nog te doen en dan nog andere platform,
    Veel mensen hebben al pre-orders al afgehaakt, en dus nu wachten op steam versie of op andere manier, want ik lees ook dat veel mensen niet zit op te wachten op Epic-store
  • Genoeg is genoeg!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren