1. THQ Nordic is nu eigenaar van Kingdom of Amalur-franchise

THQ Nordic is nu eigenaar van Kingdom of Amalur-franchise

De rpg uit 2012 krijgt een nieuwe uitgever

THQ Nordic heeft de rechten op de Kingdom of Amalur-IP binnengehaald.

De rpg-franchise bestaat maar uit één game: Kingdom of Amalur: Reckoning, dat door Electronic Arts werd uitgegeven. Daarna ging ontwikkelaar 38 Studios failliet. De staat van Rhode Island, waar de studio gesitueerd was, kreeg de rechten in handen, maar THQ Nordic is nu de eigenaar van de franchise.

Het is nog niet bekend wat THQ Nordic met de rechten op deze franchise gaat doen. Het bedrijf heeft alleen dit jaar al diverse andere franchises opgekocht, waaronder Timesplitters en Second Sight. Ook heeft het games als Darksiders 3 en Biomutant in de maak.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Dit is wel immens gaaf. Qua stijl en wereld is kingdoms of amalur nog steeds 1 van de grootste verborgen parels van de w-rpgs ooit. Ik kan niet wachten om te zien wat ze ermee gaan doen
  • een remaster zou al leuk zijn (backwards compatible nog beter).
    Dit is een erg gaaf spel dat helaas niet goed verkocht…
  • Als de rechten aan een goede studio gegeven worden, kan dit inderdaad erg leuk worden. Het is zo ontzettend jammer en onterecht dat deel 1 zo slecht liep. Ik vond het een combinatie tussen Diablo en een wrpg. Ja, een hoop fetchquests in een omgeving die uit een mmorpg weggelopen was, maar zo solide en strak uitgevoerd.. ik wil weer terug naar Amalur! Ach, ik wil zoveel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren