1. THQ Nordic koopt rechten op Timesplitters en Out of Sight

THQ Nordic koopt rechten op Timesplitters en Out of Sight

Games van Free Radical Design

THQ Nordic en moederbedrijf Koch Media hebben de rechten van shooterfranchise Timesplitters in handen.

Naast de rechten op de Timesplitters-reeks bezit THQ Nordic nu ook de rechten van Second Sight. Beide franchises zijn ontwikkeld door Free Radical Design, dat bestond uit voormalige Rare-werknemers die onder andere aan GoldenEye 007 hebben gewerkt.

De Timesplitters-games hadden dan ook veel weg van de populaire Nintendo 64-shooter. Er kwamen drie games uit in de reeks en daarnaast ontwikkelde de studio ook Second Sight.

Daarna ontwikkelde Free Radical de gefaalde shooter Haze voor Ubisoft, waarna de studio werd opgekocht door Crytek en werd omgedoopt tot Crytek UK. Daar hielp het mee aan de ontwikkeling van Crysis-games en bracht het een Xbox 360-versie van Warface uit. In 2014 werkte het aan Homefront: The Revolution, maar de studio werd vanwege financiële problemen gesloten. Deep Silver kocht de rechten op de game en richtte Dambuster Studios op, waar de meeste werknemers aan de slag konden.

Wat THQ Nordic met de rechten op Timesplitters en Second Sight gaat doen, is nog onbekend.

Timesplitters

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Zal heel erg dik zijn als we een nieuwe Timesplitters kunnen verwachten, wat een zalige game was dat vooral de map creator
 • Timesplitters 2 heb ik echt super veel gespeeld. We speelden dat altijd met z'n vieren op de Gamecube split-screen op een kleine Tv. Wat een tijden.

  Ben benieuwd of een nieuw deel nu nog steeds leuk zou zijn.
 • @Luigi1985 Jaa dat was erg tof. Ik werd altijd leip op die kleine aapjes haha. Die waren zo snel/klein en dus erg moeilijk om te raken!!!
 • Oeehhhh… Timesplitters. Zo veel plezier mee gehad! Je maatje volplakken met remote mines en dan op een kudde tegenstanders in rennen… fun times.

  Kom maar door, maar dan moet wel door het goede team gemaakt worden.
  In overeenstemming met het artikel zitten volgens wikipedia de meeste ex-Free Radical Design (developer) leden nu bij Dambuster studios (developer), wat onderdeel is van Deep Silver (publisher), op zijn beurt onderdeel van Koch Media (publisher/ mediabedrijf met dus o.a. games) en dat is afgelopen februari weer opgekocht door THQ Nordic (publisher).

  Volg je het nog? Volgens mij zouden de rechten voor Timesplitters dan al een half jaar in hun handen moeten zijn… Maar misschien hebben die dan geen onderdeel uitgemaakt van eerder gemaakte deals.

  Wat is de bron dat dit nu in het nieuws komt? Zou goed nieuws zijn als THQ Nordic het nodig vindt om Timesplitters nu expliciet te noemen!
 • Ah Second Sight en Timesplitters, echt topgames. Zou van beide een remake zeker waarderen. Vooral TS2 was goud… de gamemode virus.. echt frantic.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren