1. THQ Nordic veroorzaakt ophef met AMA op 8Chan

THQ Nordic veroorzaakt ophef met AMA op 8Chan

THQ Nordic heeft excuses aangeboden op Twitter

THQ Nordic heeft haar excuses moeten aanbieden voor het organiseren van een Ask Me Anything. Normaal gesproken worden AMA’s op Reddit gehouden, maar nu had het bedrijf besloten om de AMA op 8Chan te organiseren. 8Chan staat echter bekend om zeer ongepaste en illegale content.

8Chan is zelfs ooit verwijderd uit de Google-zoeklijst door Google zelf, omdat de site pagina’s zou hebben met kinderporno, kindermishandeling en discriminerende en fascistische uitspraken. Bij zoekacties naar specifieke pagina’s van 8Chan werd zelfs een waarschuwing gegeven.

THQ Nordic

In een Twitter-thread biedt Philip Brock, PR en Marketing director van THQ Nordic, zijn excuses aan. Hij geeft aan dat hij zich niet genoeg had verdiept in de site en daardoor de geschiedenis niet begreep. “Ik had dit in eerste plaats nooit moeten doen en ik heb er spijt van”, aldus Brock.

Niet iedereen vindt het excuus van Brock geloofwaardig. Dit heeft ermee te maken dat THQ Nordic eerder op Twitter plaatste dat ze “zouden zorgen dat alle smerige zaken geregeld zouden worden.” Die uitspraak doet een aantal mensen denken dat ze al lang op de hoogte waren van de donkere kant van de site.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren