1. Google Stadia krijgt tien extra lanceringsgames

Google Stadia krijgt tien extra lanceringsgames

O.a. Final Fantasy 15 en Rage 2

Er komen tien extra games op de Google Stadia-lancering uit.

De lancering vindt morgen plaats. Het gaat om de games Final Fantasy 15, Attack on Titan: Final Battle 2, Rage 2, Trials Rising, Wolfenstein: Youngblood, Farming Simulator 2019, Football Manager 2020, Metro Exodus, Grid 2 en NBA 2K20.

Eerder werden er al twaalf lanceringsgames onthuld, namelijk Red Dead Recemption 2, Mortal Kombat 11, Assassin's Creed Odyssey, Destiny 2: The Collection, Just Dance 2020, GYLT, Kine, Tomb Raider: Definitive Edition, Shadow of the Tomb Raider: Definitive Edition, Rise of the Tomb Raider, Thumper en Samurai Shodown. Nu zijn er in totaal dus 22 games die op lancering beschikbaar zijn.

Google Stadia is vanaf morgen in veertien landen - waaronder Nederland - beschikbaar. Het betreft een streamingdienst waarbij games direct kunnen worden gespeeld zonder deze eerst te moeten downloaden of installeren. Alleen een internetverbinding, controller en een apparaat als een tv met een Chromecast, laptop of smartphone zijn nodig om gebruik te kunnen maken van de dienst.

Hoewel men Stadia gratis kan opstarten, kan voor 9,99 euro per maand een abonnement afgesloten worden voor Stadia Pro. Dat levert een 4K-resolutie en HDR- en 5.1 surround sound-ondersteuning op.

Final Fantasy 15

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik ben benieuwd naar de launch, al ga ik eerder voor Project XCloud, mocht ik voor een Cloud-dienst kiezen. Toch ben ik zeer benieuwd naar hoe de service zal werken.
 • Ik heb de Founders Edition van mij geannuleerd iig. Al die beloofde functies die tijdens de lancering ontbreken baren mij zorgen en misschien ga ik nu ook wel liever voor Project XCloud zoals @Cerandox.nl al vermelde.
 • Ik kijk ook erg uit naar XCloud + Gamepass. Stadia is waarschijnlijk pas interessant over een paar jaar (als ze dat volhouden).
 • Same, ik ga ook 100% voor XCloud. Veel meer vertrouwen in een echte gameboer waar ik al een grote library aan games heb. En de services waar Xbox mee bezig is de laatste jaren zijn echt een voorbeeld voor de hele industrie.

  Het gebrek aan marketing van Google voor Stadia is al opvallend en zorgwekkend. Dat bedrijf laat wel vaker makkelijk een project snel weer vallen.
 • Met Phil Harrison aan het roer, gaat alles naar de mallemoer.
 • Wat is het grote verschil (los van hoeveel games) tussen stadia en xcloud?
 • @BrutalRage
  Stadia geeft je de mogelijkheid om voor een x bedrag games te streamen naar je tv via een speciale chromecast variant. Je hebt nog wel een abo nodig om aan te schaffen. abo 1 is gratis waarbij je games zal moeten kopen om te spelen in max 1080p (digiaal uiteraard).
  abo 2 die dan 10e per maand kost geeft je de optie om in 4k 60fps te gamen mits goede verbinding uiteraard. Tevens zal er een library zijn bij deze variant om "gratis" extra games te spelen. Ik dacht niet dat je hierbij kon denken aan een enorme keus overigens maar slechts enkele games per maand. De rest moet je weer kopen al krijg je in dit abo wel korting op een aantal games.

  Xcloud is in feite vooral een koppeling die je kunt fixen waar je vooral van kunt profiteren als je al op pc of xbox speelt en bijvoorbeeld van gamepass gebruik maakt. Hierbij kun je dan ook streamen naar verschillende apparaten (smartphone tablet etc.) en daar je controller op aansluiten. Zie X-cloud vooral als iets om op xbox verschenen games op andere apparaten te spelen met de voordelen dat er al een lange ervaring met aanbod is om spelers eea te bieden.
 • Wat hierboven al gezegd wordt. De manier van hoe het nu gelanceerd wordt, zo geruisloos en niemand die hier echt mee bezig lijkt te zijn geeft te denken. Gezien mn collectie Xbox, PS en switch games en een toenemende stapel backlog en een dienst als gamepass is er voor de huidige consolegamers toch niet echt een reden om hier aan te beginnen. En de groep daarbuiten ook niet want die zal niet eens weten dat het straks al gelanceerd is. Ik vind het heel apart.
 • Waar ik Stadia erg intressant voor zou vinden als ze RTS games gaan streamen.
  Dat is namelijk de enige reden waarom ik veel geld investeer in een hele krachtige pc.
  Dan kan dit een stuk voordeliger zijn en al het andere speel ik dan op de PS5.
 • Ben benieuwd naar de bevindingen.
 • Wauw ziet er vet uit.
 • Geef het wat tijd.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren