1. Tien Indiase jongeren gearresteerd wegens spelen PUBG

Tien Indiase jongeren gearresteerd wegens spelen PUBG

De game is in Indische staat Gujarat verboden wegens geweld

Vaak wordt beweerd dat games invloed hebben op geweldgebruik, maar dit is nooit bewezen. Ondanks dat worden er op sommige plekken maatregelen getroffen. Zo ook in de Indische staat Gujarat. Hier zijn tien jongeren opgepakt, omdat ze PUBG , een daar verboden game, speelden.

PlayerUnknown’s Battlegrounds is daar verboden wegens het geweld in de game. Het verbod is vorige week ingegaan en de lokale autoriteiten leven dit verbod ook goed na. “Tien tieners zijn opgepakt en zijn later vrijgekomen met een waarschuwing”, aldus Manoj Agrawal, hoofd van de politieorganisatie in de stad Rajkot.

PUBG

In het verbod van de politie werd toegelicht dat deze game verboden is, omdat het de algemene opvoeding van kinderen zou beïnvloeden. Dit betreft de manieren, hun gedrag, de cognitieve ontwikkeling en de manier van spreken bij kinderen. Echter wordt hier geen wetenschappelijk bewijs voor geleverd.

PUBG is wereldwijd nog steeds erg populair, maar het nog populairdere Fortnite en Apex Legends zijn opvallend genoeg niet verbannen. PUBG-ontwikkelaar Bluehole heeft nog niet gereageerd op de wetgeving.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Pew. ben ik blij dat ik daar niet woon #mindcontrol
 • Is het alleen verboden enkel voor een bepaald leeft tijds catagorie?
  Of algemeen?
 • @Tepelstreeltje Over het algemeen, maar tot nu toe wel alleen nog in Gujarat. In Maharashtra is de game geblokkeerd op de wifi servers van scholen, maar dat is vooral omdat studenten tussen lessen door te druk met de game bezig waren ;)
 • @RomeescholtenHey sorry voor mij late reactie ik weet het het is geen help desk maar toch lol

  maar is dat alleen verboden in de scholen of ook in prive?
  Want als het alleen tijdens school lessen is kan ik wel begrijpen.
 • @Tepelstreeltje De ban is wel over het algemeen, maar in hoeverre dit nageleefd wordt buiten scholen (want hier valt het natuurlijk meer op) durf ik niet te zeggen. De jongeren die opgepakt zijn waren op hun mobiel aan het spelen toen ze opgepakt werden, maar of dit binnen of buiten school was, staat nergens vermeld helaas.
 • Vind het best wel erg dat in sommige delen van de wereld men zo streng optreden als het gaat om game vermaak en trouwens iedereen heeft zijn vrijheid om daar in te beslissen maar ja sommige delen van de wereld leven heel anders dan wij in het westen.
  Leven nog in de oudheid.

  Heb het te doen met de gamers daar.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren