1. PlayStation ontslaat naar verluidt tientallen Europese werknemers

PlayStation ontslaat naar verluidt tientallen Europese werknemers

Op dezelfde dag als de PlayStation 5-aankondiging

Er zouden tientallen Europese werknemers door Sony Interactive Entertainment zijn ontslagen.

Dat meldt Videogameschronicle. Op Twitter bevestigen diverse voormalige werknemers het nieuws. Het zou gaan om Sony Interactive Entertainment Europe in Londen. Werknemers van de Noord-Amerikaanse divisie van Sony Interactive zouden zijn langsgekomen om de ontslagen aan te kondigen.

De ontslagen zouden dinsdag zijn gevallen, op dezelfde dag dat Sony meer details over de PlayStation 5 naar buiten bracht. Daarbij zouden werknemers voordat het slechte nieuws werd gebracht geen benul hebben gehad van de mogelijke ontslagronde.

De Amerikaanse arm van Sony Interactive zou steeds meer invloed binnen het bedrijf krijgen. Voorheen zouden de verschillende regio hun eigen keuzes binnen marketing kunnen maken, maar dit zou steeds meer centraal worden getrokken en vanuit de Noord-Amerikaanse divisie worden geregeld.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Zou het ook niet te maken kunnen hebben met het feit dat het hoofdkantoor van Londen naar Nederland is verhuisd (ivm Brexit)?
 • @tielo
  Ik denk ook wel dat dit met de Brexit te maken heeft ja.


  Je ziet het, het werpt nu al zijn vruchten af 🤔🙄
 • @TommieNL
  Daar hebben we weer wat vingerwijzers naar de makkelijkste oorzaak. Nee, jullie zitten ernaast. Sinds dit jaar is een divisie die de games controleert van Japan al een gedeelte en naar Amerika verplaatst. Door deze verschuiving is er al aardig wat censuur in vooral seksueel getinte games en aardig wat Japanse uitgevers in de problemen geraakt omdat ze hun games in het Engels voor review moeten sturen. Wat nogal raar is voor sommige JP only games. Japan zit denk ik niet in een de EU.

  Dit is gewoon een normale kosten besparing om de kosten te drukken waar het nodig is. Helaas zal de Amerikaanse manier van denken meer worden toegepast vanuit Sony en dat kan positief of negatief uitpakken. Alleen de laatste 2 jaar vind ik het aardig negatief in beleid.
 • @ShadowhunterrX

  Oké, bedankt voor de uitleg.
  Maar het enige wat wij zeggen is DENKEN, dus weten we het niet zeker dus Tielo en ik speculeren en wijzen niet met ons vingertje hoor.

  Maar kostenbesparing? Juist de playstation divisie van Sony is zo beetje de enige die flinke winsten weet te produceren. Is het dan niet gek dat ze juist in die divisie snijden?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren