1. E3 wordt in toekomst mogelijk deels fysiek, deels virtueel

E3 wordt in toekomst mogelijk deels fysiek, deels virtueel

Aldus de directeur van de organisatie achter de gamebeurs

De toekomstige edities van de E3 combineren waarschijnlijk virtuele en fysieke elementen.

De E3 - kort voor Electronic Entertainment Expo - werd vorig jaar niet gehouden in verband met het coronavirus en is daarom dit jaar ook alleen een virtueel evenement. In 2019 werd de beurs voor het laatst fysiek gehouden.

In de toekomst wordt E3 waarschijnlijk een combinatie van fysieke en virtuele activiteiten. Dat meldt Stanley Pierre-Louis, de directeur van E3-organisator Entertainment Software Association, aan GamesIndustry.biz. "Dit jaar is een mooie kans om te leren wat we voor toekomstige evenementen kunnen doen, die waarschijnlijk een mix tussen fysiek en digitaal worden."

Het is dus wel de bedoeling dat E3 weer fysiek terugkeert. "Maar de vorm die het gaat aannemen moet nog blijken, en we hopen dat we dit jaar gaan zien wat precies werkt. Ik kan nog niets over toekomstige E3's bevestigen, want ik wil mij eerst op E3 2021 richten en zorgen dat het een geweldige ervaring voor bedrijven, media en fans wordt."

De virtuele E3 loopt van aanstaande zaterdag tot en met dinsdagnacht. Bedrijven als Nintendo, Microsoft, Square Enix, Koch Media, Warner Bros., Capcom en Gearbox houden persconferenties of kondigen games aan. Hoewel Summer Game Fest geen direct onderdeel van E3 is, geeft het Kick Off Live-evenement vanavond toch min of meer het startschot voor de komende dagen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren