1. Toekomstige PlayStation-games komen niet op lancering naar pc

Toekomstige PlayStation-games komen niet op lancering naar pc

'Pc-games uitgeven zal nooit ten koste gaan van het bouwen van een goede line-up voor consoles'

Sony is niet van plan om toekomstige PlayStation-games op hetzelfde moment op console en pc te lanceren.

Dat vertelt PlayStation Studios-hoofd Hermen Hulst in een vragensessie op PlayStation Blog. Hem werd gevraagd wat de rol van pc-releases is binnen PlayStation Studios, nadat PlayStation 4-games als Horizon Zero Dawn, Death Stranding en Days Gone geruime tijd na release op pc zijn verschenen.

"We staan nog aan het begin van onze pc-planning", legt Hulst uit. "Horizon Zero Dawn was erg succesvol. Ik denk dat dit aantoont dat gamers ook buiten het PlayStation-ecosysteem trek hebben in de geweldige portfolio aan games waar fans al jaren van genieten."

Hij vervolgt: "Ik wil benadrukken dat PlayStation de beste plek blijft om PlayStation Studios-spellen op lancering te ervaren. Maar we waarderen pc-gamers en we blijven per titel bekijken wat het beste moment is om ze te lanceren. Bend Studio heeft op 18 mei de pc-versie van Days Gone gelanceerd - dat is twee jaar na de PlayStation 4-release. (...) Dat is het doel: nieuwe gamers bereiken die de geweldige verhalen, personages en werelden die we hebben gecreëerd nog niet hebben ervaren. Pc-games uitgeven zal nooit ten koste gaan van het bouwen van een goede line-up voor consoles."

Dit staat haaks op de strategie van Microsoft, dat al geruime tijd al zijn eigen spellen tegelijk op Xbox-consoles en pc uitgeeft.

Horizon Zero Dawn

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren