1. Traileranalyse Pokémon Sword en Shield – De geheimen van Galar

Traileranalyse Pokémon Sword en Shield – De geheimen van Galar

Dit viel ons op in de trailer

Deze week werden Pokémon Sword en Shield aangekondigd in een korte Nintendo Direct-uitzending, inclusief de eerste beelden van de games. Omdat er ontzettend veel werd getoond in een korte tijd en sommige dingen niet zijn wat het lijkt, analyseren we vandaag alle beelden.

Nog even de belangrijkste informatie op een rij: Pokémon Sword en Shield zijn de nieuwe ‘core’ rpg’s in de Pokémon-reeks en verschijnen eind 2019 voor de Nintendo Switch. De games spelen zich af in de nieuwe regio Galar, dat duidelijk is gebaseerd op het Verenigd Koninkrijk. Ook onthulde Nintendo de drie starters: de hyperactieve Scorbunny, de angstige Sobble en de klimgrage Grookey. Wees lief tegen ze, want uiteindelijk zijn ze allemaal vrienden.

pokémon

Details

Na een introductie van Pokémon-CEO Tsunekazu Ishihara kregen we een eerste blik op de wereld van Sword en Shield. Meteen valt op hoe gedetailleerd het rurale landschap oogt, met een rijk versierd huis waar de game ogenschijnlijk begint en uitgestrekte heuvels met akkers. Ook zien we een speelveld om pokémon-gevechten te houden en behoorlijk veel begroeiing tussen de gebouwen. Wie de beelden overigens vergelijkt met de kaart, ziet dat het eerste gedeelte van de trailer zich onderaan de wereld afspeelt.

In Sword en Shield dient de wereld ook als achtergrond van confrontaties met pokémon, zo blijkt uit de verschillende voorbeelden met Pikachu, Minccino, Wishi-Washi, Hoot-Hoot en vele anderen. Het strijdtoneel lijkt dus niet meer te bestaan uit een vaste set achtergronden, maar uit daadwerkelijk de precieze locatie van het gevecht. Een van deze achtergronden is een grote arena, vermoedelijk de vernieuwde versie van Pokémon Gyms. De terugkeer van gyms is al bevestigd door regisseur Shigeru Ohmori en tot nu toe hebben we vijf van dit soort arena’s gespot. Waarschijnlijk bevinden de rest van de gyms zich in de drie grote steden, waaronder de bovenste stad met een stadion dat lijkt op Wembley Stadium.

Pokémon Sword & Shield

De trailer onthult ook een belangrijk detail over de gameplay, namelijk de terugkeer van random encounters. In Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee is het zo dat de monsters zichtbaar rondrennen in de wereld, maar de vrouwelijke trainer ontmoet duidelijk een willekeurige pokémon in het gras. Wellicht dat Game Freak spelers zo wil stimuleren om omgevingen te verkennen, in plaats van direct alle nieuwe monsters in een omgeving te laten zien.

Op z’n kop

Uit de trailer blijkt ook hoe uiteenlopend Galar is. Op het eerste gezicht zou je misschien niet doorhebben dat het ontzettend verticale eiland is gebaseerd op het Verenigd Koninkrijk, maar wanneer je het ondersteboven draait is het duidelijk te herkennen in de contouren. Dit betekent dus dat het onderste gedeelte bestaat uit Schotland en het bovenste deel uit Engeland.

Spelers die hopen op de terugkeer van dynamische seizoenen, worden waarschijnlijk teleurgesteld, want het lijkt er op dat Galars afwisseling tot uiting komt via de verschillende gebieden. Zo vallen de bladeren van de bomen in het zuidelijke gedeelte van de wereld en in het noorden zijn bossen en bergen met sneeuw te vinden. Een paar beelden laten het binnenste van een mijn zien en diverse details van een stad die gebaseerd lijkt te zijn op de Schotse hoofdstad Edinburgh. Zo zien we een grote toren met een Pokéball-logo, verschillende bruggetjes, rook die hopelijk niet de lucht vervuilt en een metro of trein.

Pokemon

Deze trein lijkt als een rode draad door de game te lopen als we de kaart van Galar bekijken. Het beginstation is onderin te vinden en door bergketens, steden en over bruggen loopt het spoor naar het eindstation in het noorden. Onderweg passeert de trein een aantal bezienswaardigheden en interessante plekken. Wellicht dat de trein de nieuwe vorm van fast travel wordt. Een van de meest opvallende plaatsen is het grote wezen in het gras, dat blijkbaar een trekpleister is in Galar. Waarschijnlijk is dit een persiflage op Cerne Abbas Giant bij het Engels dorpje Cerne Abbas. In dit geval lijkt het iets te maken te hebben met de legendarische pokémon in de game, die omringd is door een grote energiebal en kleine wezens. Hier en daar zijn nog meer monumentaal ogende objecten te zien, zoals de rots voor de gras-gym met mysterieuze runen.

Andere opvallende plekken zijn een bos met grote magische paddenstoelen, een grote kloof die naar een ijspaleis lijkt te leiden en een haven. Deze laatste locatie is direct al een aanleiding tot speculatie over een tweede regio in de game, omdat je maar weinig kanten op kan. Het is een opwindende theorie, maar aannemelijker is dat spelers het kleine eiland rechtsboven bezoeken.

Pokemon Sword Shield

Vragen

Hoewel de aankondiging van Pokémon Sword en Shield vele malen uitgebreider is dan die van Sun en Moon, blijven we achter met een hoop vragen. Een van de meeste gestelde vragen is hoe het vangsysteem, dat in Let’s Go draaide om bewegingsgevoelige besturing, in elkaar steekt. Aangezien random encounters terugkeren, lijken we ook op de ouderwetse manier pokémon te kunnen vangen, maar bevestigd is dit nog niet. Ook is de trailer dubbelzinnig over de camera. Bij vlagen lijkt de camera een stuk dynamischer te zijn dan voorheen, maar anderzijds zien we ook veel vaste camerastandpunten. Volledige camerabesturing lijkt niet aanwezig te zijn, maar we kunnen het niet uitsluiten.

We hebben voor nu in ieder geval een goede blik gekregen op Pokémon Sword en Shield en de regio Galar. De games zijn grafisch geen duizelingwekkende stap voorwaarts, maar als je de trailer analyseert vallen de details en variatie ontzettend op. Gelukkig zijn er nog genoeg mysteries om over te speculeren, zoals het grote monument in het gras en de boot die volgens sommigen naar een tweede regio leidt. Waarschijnlijk krijgen we meer antwoorden tijdens E3 in juni, dus we moeten nog even geduld hebben.

Pokémon Sword en Shield verschijnen eind 2019 voor de Nintendo Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

  • Leuk stuk maar waarom staat het op de frontpage als 'nieuws' en niet als 'artikel'? Zo wordt het wel erg lastig om jullie dagelijkse special uit het overzicht te pikken.
  • @Kwolly hij hoort inderdaad als artikel te staan. Gelukkig is ie sowieso uitgelicht. :)
  • @Jack O Bedankt voor het fixen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren