1. Traileranalyse Red Dead Redemption 2 – Welkom terug, John

Traileranalyse Red Dead Redemption 2 – Welkom terug, John

Gisteren werd de derde trailer van de de grootste game van het jaar vrijgegeven. Beetje bij beetje krijgen we een beter beeld van wat Red Dead Redemption 2 is en van de nieuwe beelden worden we zelfs flink wat wijzer. Lees hier alle onze analyse.

Zoals met de vorige trailers licht Rockstar Games wederom vooral het verhaal uit en blijft de gameplay op de achtergrond. Het was al bekend dat Red Dead Redemption 2 zich afspeelt voor het eerste deel, maar nu weten we dat de game twaalf jaar eerder plaatsvindt. De trailer begint met een blik op de bende van Dutch van der Linde in 1899, die behoort tot de laatste groep bandieten van het Wilde Westen.

Loyaliteit in een nieuw tijdperk

Red Dead Redemption 2 draait om de overgang naar het moderne tijdperk en het opruimen van de laatste criminelen die doen en laten wat ze willen. De trailer begint met een treinoverval door Dutch en zijn zes bendeleden, waarna protagonist Arthur Morgan zijn zorgen uit over de houdbaarheid van hun bestaan. Tegen een vrouwelijk personage zegt hij dat bandieten ‘tot het verleden behoren’, wat impliceert dat hij het ruige leven wel gezien heeft. De overheid jaagt op hen en treft blijkbaar geen halve maatregelen om orde te scheppen.

Later zien we dan ook hoe een overval in Blackwater, de stad die John Marston in Red Dead Redemption bezoekt, drastisch misgaat. De volledige bende wordt gedwongen te vluchten voor agenten en premiejagers, waardoor er onder andere bij Arthur een dilemma ontstaat over zijn loyaliteit en toekomst. Enkele uitspraken uit de trailer onthullen dat Dutch wanhopig de boel bij elkaar probeert te houden (‘ You have to keep faith, they won’t crush us’), waarbij vuur als thema steeds terugkomt. Vuur om plezier te hebben, maar ook vuur om dingen te vernietigen.

De verhouding tussen Dutch en zijn ‘zonen’ kwam al naar voren in de eerste Red Dead Redemption. Verschillende personages halen aan hoe de leider doordraaide en de rest van de bende meetrok in zijn waanzin. John Martson is blijkbaar een van de weinigen die koos voor het rechte pad en werd later gedwongen zijn oude maten op te sporen. Maar hoe vergaat het Arthur Morgan? Dat zien we hoogstwaarschijnlijk in oktober pas.

Welkom terug, John

Het was waarschijnlijk dat John Martson een rol speelt in Red Dead Redemption 2, maar een bevestiging hadden we nog niet verwacht. Toch geeft de trailer een eerste blik op de jongere Marston, die duidelijk in moeilijkheden komt en zorgelijk wordt bekeken door Arthur. Hij is overigens te herkennen aan de nog verse littekens op zijn wang en neus, en recent bevestigde IGN dat hij inderdaad onderdeel uitmaakt van het verhaal. Of hij ook speelbaar wordt is helaas nog een raadsel, net als de andere personages.

Als we de trailer verder goed bekijken zien we dat ook bijna alle andere bendeleden in beeld komen. Zo zien we Bill Williamson, die Marston aan het begin van de vorige game zwaar verwondt en later zelf het loodje legt, en Javier Escuella, die Bill helpt onderduiken in Mexico. Ook komt ‘Uncle’ in beeld, de man die Marstons zoon Jack en vrouw Abigail onder zijn hoede neemt op een boerderij. Misschien de schokkendste vertoning is die van Edgar Ross, te herkennen aan zijn grote neus en bolhoed. Deze hoge pief dwingt John Marston om later zijn oude bendeleden in te rekenen door zijn vrouw en zoon te bedreigen. En wie Red Dead Redemption heeft uitgespeeld, weet dat hij een nog grotere rol speelt in het verhaal.

Ook zien we kort een aantal locaties in de game, waaronder Blackwater, een theater, een bos onder een prachtige sterrenhemel en een hoop verbrande dorpjes. Het dorpje met de klokkentoren heeft veel weg van het al bekende Armadillo, maar het is lastig te zeggen of het daadwerkelijk ook deze plaats is. Tot nu toe weten we nog niet welk gebied Red Dead Redemption 2 omvat, maar Blackwater toont aan dat er in ieder geval overlap is.

Gameplay

Een aantal korte shots geven overigens toch een beeld van hoe de gameplay in elkaar zit. Gezien het grote aantal overvallen in deze trailer en het succes van de heists in GTA 5 wordt dit waarschijnlijk een groot onderdeel van de game. Behalve paardrijden en de lasso krijgen we ook een glimp van een typische cowboyconfrontatie, wat wellicht hint naar de terugkeer van Dead Eye. Daarnaast lijkt Rockstar meer te willen doen met vuistgevechten, omdat we Arthur iemand flink op de grond zien smijten en er een bokswedstrijd zonder handschoenen plaatsvindt. Helaas wordt er niets getoond van Red Dead Online, dus dat is voor later.

Al met al is de derde trailer ontzettend gaaf en weten we eindelijk meer over het verhaal, de thema’s en terugkerende personages. Heb je zelf nog wat gespot, laat het ons dan weten in de reacties. Houd de website ook goed in de gaten, want om 16:00 verschijnen er meer exclusieve beelden en zelfs daadwerkelijke gameplay van Red Dead Redemption 2.

Red Dead Redemption 2 verschijnt 26 oktober voor Xbox One en PlayStation 4.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

 • Fck thanks ig voor de spoilers. Net begonnen met RDR ☹️
 • @Pinda NL Je bent dan ook wel een pinda als je dan dingen gaat lezen van RDR 2. Plus, zijn het nog wel spoilers als de game 8 jaar geleden uit is gekomen?
 • @Kingpanzee

  Uhm nee. GTA delen staan ook op hun zelf. Zo logisch is het dus niet. Spoilers zijn spoilers. Er zijn nu vast mensen die interesse krijgen door RDR2 die dus nu beginnen met RDR. Er zat andere reden te bedenken zoals het niet kunnen spelen van het spel. Want de BC versie bestaat nog niet zo lang of dat je het nu toch het waard vind door de 4k patch die is uitgekomen.

  Dat stukje had er gemakkelijk uit kunnen laten of anders geschreven.

  Oh en ik ben ook een Pinda.
 • Het is 16:00 geweest…………waar is de nieuwe gameplay ??!! :)
 • @Cypher dat heeft IGN niet helemaal helder verwoord. Ze hebben een preview en meer info over de gameplay, helaas geen echte gameplaybeelden. Sorry :(
 • @Jack O
  No problemo :)
  Ik heb de nieuwe screenshots al gezien………geweldig man.
 • @Cypher Ja ze zijn prachtig. De Dead Eye is ook terug las ik!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren