1. Tv-serie Halo wordt volgend jaar door Showtime gemaakt

Tv-serie Halo wordt volgend jaar door Showtime gemaakt

De mensheid tegen de Covenant

Showtime gaat een televisieserie gebaseerd op Halo maken.

Dat meldt Halo-ontwikkelaar 343 Industries op Xbox Wire. Er worden in ieder geval tien afleveringen gemaakt voor het eerste seizoen, maar bij succes lijkt het logisch dat er ook meer seizoenen gemaakt worden.

De Amerikaanse zender Showtime laat weten dat de serie "een episch conflict in de 26e eeuw tussen de mensheid en een buitenaards ras genaamd de Covenant" moet weergeven. De executive producer wordt Kyle Killen (van NBC's serie Awake) en een aantal van de episodes worden geregisseerd door Rupert Wyatt (Rise of the Planet of the Apes).

De productie van de televisieserie gaat begin 2019 van start. 343 Industries helpt mee, al lijkt het waarschijnlijk dat het om een adviserende rol gaat.

"Na al die jaren wachten - deze televisieserie werd al jaren gepland, onder andere door Steven Spielberg - gaan we de Halo-serie eindelijk eens zien. Ik heb er wel vertrouwen in dat het nu echt doorgaat. Zou de Halo-franchise met deze serie en het aangekondigde Halo Infinite weer even populair als vroeger kunnen worden?" - Michel Musters

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren