1. Twee Australiërs krijgen boete voor spelen Pokémon-game

Twee Australiërs krijgen boete voor spelen Pokémon-game

Mochten niet buiten zijn tijdens lockdown

Twee Australiërs zijn op de vingers getikt door de politie voor het spelen van een Pokémon-game. Dat blijkt uit een persbriefing van het politiedepartement van de stad Victoria.

Volgens de politie waren de mannen buiten Pokémon aan het spelen, terwijl de stad zich in een lockdown bevindt en niemand hun huis mag verlaten tenzij het noodzakelijk is. Tijdens de briefing over de hoeveelheid boetes die zijn uitgedeeld sprak de commissaris, Rick Nugent, over deze twee Pokémon-trainers. “De reden om je huis te verlaten moeten gegrond zijn”, zei Nugent. “Twee vrienden dachten daar anders over toen ze in een auto rondreden en een Pokémon-game speelden. Dat was natuurlijk geen goede reden.”

Welke game er gespeeld werd is niet gezegd tijdens de briefing. Zeer waarschijnlijk gaat het om de mobiele game Pokémon GO. De twee vrienden zijn op de vingers getikt en hebben een boete ontvangen.

pokemon go

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Ze kregen dus een boete omdat ze buiten waren, niet omdat ze Pokemon speelden…
 • @mole28
  Je mag naar buiten als je een grondige reden hebt. Omdat ze Pokemon speelde was dit geen goede reden dus hebben ze wel degelijk de boete gekregen omdat ze Pokemon speelde.
 • @Snafu9

  Ja het is maar net hoe je het opvat. Want je kan het ook zo opvatten

  Ze hebben een boete gekregen, omdat ze geen gegronde reden hadden. Die boete hadden ze ook gekregen als ze Harry Potter aan het spelen waren en ook als ze aan het voetballen waren. De reden van de boete is dus geen Pokemon, maar dat ze buiten waren zonder gegronde reden.
 • @DefenseForceNL

  Maar dat maakt het minder leuk voor de lezers. Als er voetbal had gestaan dan hadden wij gamers niet kunnen smullen van het nieuws op insidegamer 😂
 • @iRayneNL

  Helemaal waar
 • Terecht natuurlijk.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren